Det kan gå mot knute på tråden mellom Frp i Os kommune og Frp i Bergen..

— Jeg appellerer nå til politikerne i Bergen om å legge vekk det politiske spillet, og tenke på realitetene, sier ordfører i Os kommune Terje Søviknes.

Han mener det står for mye på spill til at politiske prosesser skal avgjøre næringslivsspørsmål.

— Jeg gjør noe ganske uvanlig som politiker nå, nemlig å blande meg inn i andre kommuners politiske anliggender, men denne saken er så spesiell at jeg ikke har noe valg, sier Terje Søviknes.

Nabo og storaksjonær

Han mener at de forretningsmessige aspektene ved fusjonen har kommet helt i skyggen av det han karakteriserer som politisk spill i Bergen kommune.

— Det er urovekkende og forstemmende at det er slike ting som skal avgjøre hva som skal skje med et selskap, sier Søviknes.

Nå vil han ha klarhet i hva politikerne i Bergen kommune egentlig vil med Gaia.

Vil spole tilbake

Søviknes mener at det i bystyret i Bergen egentlig er flertall for et salg av Gaia, men at politiske hensyn gjorde at fusjonen ble vedtatt i bystyret. Torsdag møtes bystyret i Bergen for blant annet å diskutere byrådets handlemåte på generalforsamlingen til Gaia, der de stemte for en utsettelse av fusjonen. Søviknes ser for seg en omkamp i bystyret om realitetene om fusjonen.

— De burde kanskje ta en ny runde for å finne ut hva Bergen kommune egentlig vil, sier Søviknes.

Rystet Røssland

Gruppeleder for Frp i bystyret, Liv Røssland reagerer kraftig på at Søviknes går ut på denne måten.

— Søviknes burde ta kontakt med gruppelederne om han ønsker å komme med oppfordringer, men å gå gjennom media er helt utrolig, jeg blir helt matt, sier Røssland oppgitt.

Hun gjentar at bystyret har kommet med et vedtak, og det er uaktuelt for Røssland å spole tilbake til 19.juni og fusjonsvedtaket i bystyret.

— Det ligger fast, sier Røssland.