Det kunne likevel vært tøffere for Bømlos store sønn Knut Arild Hareide.

— Det politiske marerittet er å havne i skyggenes dal, sier han.

Kritikken mot ham begynte etter et intervju i Natt & Dag, der han snakket ut om forhold statsråder vanligvis ikke snakker om, slik som om hvilke menn han ville foretrekke å kline med hvis han måtte velge, og om han hadde kontroll på egne gassutslipp.

Etter intervjuet hadde stått på trykk, ble det store oppslag i blant annet VG og flere nettaviser.

— Det er lett å være etterpåklok. Jeg ser at når dette tas ut av sin sammenheng, så er det ikke blant mine beste intervjuer, sier han.

I tillegg er han blitt kraftig kritisert for å ha gitt Kirken 500.000 kroner i støtte for å drive miljøarbeid, bare måneder etter Bellona fikk redusert sin støtte med et tilsvarende beløp.

— Den saken er jeg stolt over. Jeg sa da jeg ble miljøvernminister at jeg ville gjøre miljøvern mer trendy, at ikke bare miljøorganisasjonene skulle være opptatt av det. Jeg synes det er viktig og naturlig at menighetene engasjerer seg i miljøarbeidet, sier han.

Han benekter at pengene er tatt fra Bellona, og sier støtten til miljøorganisasjonene vil være den samme uavhengig av hvor mye kirken får til sitt miljøarbeid.

I tillegg til disse sakene, har Hareide denne uken vært på pressekonferanse, regjeringskonferanse, NHOs årskonferanse og med dronning Sonja på Vega. Som nestleder i KrF og leder av programkomiteen, har han også den upopulære jobben å tale mot alle programforslag som programkomiteen ikke vil ha inn i programmet.

På tross av det ble han, som resten av partiledelsen, gjenvalgt ved akklamasjon i går.

IKKE DET VERSTE: En tøff uke for miljøvernminister Knut Arild Hareide. Og da var demonstrasjonen til Natur og Ungdom utenfor landsmøtelokalene langt fra det verste. <br/>FOTO: SCANPIX