En mann i 40-årene er dømt til fem måneders fengsel i Fjordane tingrett for vold mot sin ektefelle, samt trusler mot politiet.

Mannen slo sin gravide ektefelle flere ganger i ansiktet og hodet med en gipsvase til den knuste og nesen brakk.

Den utenlandskfødte kvinnen hadde vært gravid i to måneder da angrepet fant sted, og hun spontanaborterte senere, men retten finner ingen sammenheng mellom disse hendelsene.

Trakk forklaringen

En krangel om en tekstmelding om indikerte at tiltalte var utro, utviklet seg til både verbal og fysisk konfrontasjon, der begge ifølge dommen «i større eller mindre grad var delaktige».

Begge hevdet i retten at de ikke lever i et voldelig ekteskap. Kvinnen gikk tilbake på sin første forklaring om natten i januar, men det hjalp ikke ektemannen.

Hjemme og med barn til stede, ble hun sprayet ned med et brannslukkingsapparat og dratt etter håret. Ektemannen erkjenner ikke punktet med vasen, men legejournalen viste at hun hadde en kul i bakhodet.

Ifølge legen forklarte seg detaljert om hva som skjedde.

Dødstrusler mot politiet

Tiltalte innrømmet at han satte seg kraftig til motverge da han ble pågrepet.

Dessuten truet han en politimann. Han forklarte at han ikke husket mye fra hendelsen, men ifølge politiet haglet det skjellsord etter at de la ham i bakken:

«Eg skal knuse trynet ditt, din jævel. Eg ska faen meg drepe deg, hører du. Du er faen meg død, eg skal drepe deg din satan», ropte mannen ifølge tiltalen.

Han måtte sitte en måned i varetekt etterpå, og retten mener at truslene ble fremsatt for å påvirke en lovlig tjenestehandling.

Ba om ni måneder — fikk fem

Aktor ba om ni måneders fengsel, men retten landet på fem måneder. Dommerne mener at omstendighetene ikke var særledes skjerpende i tråd med straffelovens paragraf 232.

Jeg synes ikke nødvendigvis at den idømte straffen avspeiler alvoret i saken Politiadvokat Anette Stegegjerdet Norberg

Retten mener likevel at «slag med en større vase i hodet og ansiktsregionen… innebærer stort skadepotensiale».

Forsvarer Odd Harald Hovde sier til BT at han ikke har rukket å snakke med sin klient om dommen, og at det er for tidlig å si om de vil anke.

Politiadvokat Anette Stegegjerdet Norberg tror ikke påtalemyndigheten vil anke.

— Men jeg synes ikke nødvendigvis at den idømte straffen avspeiler alvoret i saken, sier Stegegjerde Norberg.

MISFORNØYD MED DOMMEN: Men politiadvokat Anette Stegegjerdet Norberg tror ikke de vil anke.
PRIVAT