Jotneberghytten eies av 16. Bergen speidergruppe.

— Vi har vært veldig plaget med hærverk på hytten. Derfor fikk vi satt inn jerndør og stålbeslåg på dør og vinduer for tre år siden, forklarer hyttesjef Terje Øen.

Stålet har gjort jobben sin. Mens inntrengerne kom seg inn i Baunehytten og satte fyr på den, kom de ikke lenger enn gjennom panelet på Jotneberghytten.

— Vi har vært plaget med hærverk hvert år i tiden fra skoleslutt til sankt hans. Derfor har vi brukt å sitte vakt i denne tida. I år droppet vi det, siden det har vært rolig de to siste årene.

Øen var oppe på fjellet i formiddag og kikket på skadene. Han tror de beløper seg til 20.000 kroner. I tillegg må et knust solcellepanel erstattes.

— Vi hadde planer om en dugnad for å rydde opp rundt hytten og gjøre den klar til Byfjellsdagen etter sommerferien. Nå blir det en helt annen dugnad, konstaterer Terje.

— Men vi skal få den i orden i tide. Vi skal ha gudstjeneste her også i år, lover han.

<b>Pansret: </b>Jern i dør og vinduer, stål i beslag og lås. For tre år siden ble hytten forsterket etter omfattende og årvisse innbrudd. (foto: privat/Terje Øen)
<b>Knust: </b>Solcellepanelet er knust. For fem år siden tok i alle fall noen seg bryet med å skrue det ned og stjele det. (foto: privat/Terje Øen)
<b>Hakekors:</b> Hakekors og knust veranda. (foto: privat/Terje Øen)
<b>I skjul:</b> I skjulet fant vandalene passende redskaper for videre hærtverk. (foto: privat/Terje Øen)