32 knuste skolevinduer og tre fullstendig ramponerte busskur. Det er resultatet etter pøblenes herjinger på Rolland skole og i Åsamyrane natt til søndag.

Verst er det på Rolland skole som i månedene etter sommerferien er blitt utsatt for grovt skadeverk helg etter helg. Vandaler har knust utallige vinduer, tagget løs på skolen, røykt hasj og revet ned mengder med takstein. Men denne helgen toppet det seg virkelig. Da lærerne kom mandag morgen, var hele 32 ruter gjennomhullet og ødelagt.

Frustrert og sint

Undervisningsinspektør Randi Bomo er oppgitt og sint.

– Vi er kommet i en den situasjonen at personalet nå snakker om hvor mange ruter som er blitt knust i løpet av helgen, og ikke om de er knust. Vi har fått vår dose nå. Det er nok. Vi plages helg etter helg. Det må være enormt mye sinne som ligger bak slike ødeleggelser. Det de ansvarlige gjør er uten mål og mening, sier hun.

Koster trolig 100.000

Bomo forteller at skadene på skolen siden sommeren trolig er i 100.000 kroners klassen. Dette er lite gunstig for en trang skoleøkonomi.

– Det er mange ting vi trenger og har lyst å kjøpe inn. Det får vi ikke råd til nå, beklager hun.

Politiet ser svært alvorlig på saken, og lover at hærverket på Rolland skole ikke havner i den store bunken med papirer.

– Nei, dette skal vi ta alvorlig. Det har vært mye ødeleggelser på Rolland den siste tiden, sier Bergfjord som mener det er sannsynlig at det er de samme personene som står bak skadeverket skolen og de tre busskurene.

ØDELAGT: Hele 32 vinduer på Rolland skole ble knust natt til søndag. Dette er det siste i en serie av skadeverk på skolen. ¿ Vi er fortvilet og frustrert, sier studieinspektør Randi Bomo.
Thomas Gangstøe
SMADRET: Det er ikke mye igjen av busskurene i Åsamyrane.
Thomas Gangstøe