— Naboer i annen etasje ringte og fortalte hva som hadde skjedd. Deretter begynte vi å lete etter mannen, sier operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 21.15 mandag kveld. Da de kom frem til Stølegaten i Sandviken hadde utstillingsvinduet fått store skader.

— Senere traff vi på mannen et annet sted ute i Sandviken. Han er nå fratatt førerkortet og bilen er avskiltet. Bilen var begjært avskiltet av Biltilsynet fra før, sier Hilland.

Hjørnet på butikken har fått store skader, og trolig må deler av veggen skiftes ut. Vinduet og veggen på hjørnet er smadret, og også betongen har fått sprekker.

Sammenstøtet må ha vært kraftig, for deler av veggen som vender ut mot veien har forskjøvet seg - treverk er skjøvet ut av stilling så mye som fem meter unna der bilen traff. Flere av utstillingsvinduene lenger bort er knust eller har fått sprekker.

Mannen kjørte i en lånt varebil fra en butikk i Bergen. Den skulle han bruke til å kjøre hvitevarer i.

21-åringen er av utenlandsk opprinnelse. Politiet vet ikke hva som skjedde da han kjørte inn i utstillingsvinduet, men det er ikke noe som tyder på at mannen hadde promille i blodet.

ERLEND LANGELAND HAUGEN
ERLEND LANGELAND HAUGEN