BJARNE KVAM bjarne.kvam@bt.no

Salgsleder Sveinung Østgård (29) fikk en virkelig pangstart på bursdagen sin torsdag: Klokken 0515 ble han vekket; alarmen hadde gått i butikken i Nordåsdalen. Et kvarter senere var han på stedet.

Hele inngangspartiet var knust. Tyvene hadde kjørt inn og ødelagt ikke bare ett — men to glassfelt - og kommet så langt inn i butikken at den ene kassen ble skjøvet en halv meter innover i lokalet.

Da Sveinung Østgård kom til butikken, var politiet allerede kommet, vaktmannskapene var på stedet - men tyvene var naturlig nok fløyet.

Noe senere ble gjerningsbilen funnet på Skjold.

— Vi antar at bilen har vært stjålet, sa lensmannsførstebetjent Rolf Fosse ved Fana politistasjon til Bergens Tidende kl. 0915 torsdag morgen.

Politiet jobber med saken. Ingen er pågrepet eller siktet torsdag formiddag.

Da tyvene braste gjennom glassveggene og inn i kontorrekvisita-butikken, gikk alarmen umiddelbart, med sirener inne i lokalet. Samtidig ble vaktselskapet varslet.

Tyvene rakk å knuse et glasskap inne i butikken, og fikk rasket med seg seks mobiltelefoner verdt ca. 15.000 kroner. Altså en tiendedel av hva de ødela for.

Så stakk de.

Torsdag morgen var glassarbeidere allerede i full gang med å utbedre skadene, og sette opp en ny, midlertidig glassdør.

— Selv om kassen er forskjøvet litt innover i lokalet, virker alt som det skal. Her blir det butikkdag som normalt for kundene i dag, sier Sveinung Østgård til Bergens Tidendes nettutgave torsdag morgen.

KNUST: Da tyvene braste gjennom glassveggene og inn i kontorrekvisita-butikken, gikk alarmen umiddelbart, med sirener inne i lokalet. Samtidig ble vaktselskapet varslet. (Foto: Rune Nielsen)