Kun flaks førte til at ikke personer ble skadet da et stort tre falt over ende i Toftes gate på Grünerløkka i Oslo. Treet sto langs Sofienbergparken og veltet over gaten.

Jaguar smadret

Politiet fikk melding om hendelsen like etter klokken 12.35 tirsdag ettermiddag. Treet har veltet over og skadet flere biler. Men treets herjinger har gått verst ut over en Jaguar som sto parkert ved siden av parken. Denne bilen er fullstendig smadret.

— Treet har blåst over flere biler. Det er materielle skader, men ingen personer har kommet til skade, sier operasjonsleder Bjørn Ølstad til Aftenposten.no.

Treet traff biler på begge sider av veien. Foreløpig vet ikke politiet hvordan treet falt over ende. Det har ikke vært sterk vind i Oslo i dag. Men flere vitner opplyser at det ser ut til at treet var råtnet på rot.

Råtten rot

— Det ser ut som treet er helt morkent i bunnen. Det er tydelig at dette i kombinasjon med vått vær har ført til at treet rett og slett har brukket tvert av, sier et annet vitne til Aftenposten.no.

Vitnene forteller at det ikke skal ha vært noen personer i umiddelbar nærhet da treet falt ned.

Brannvesenet rykket ut til stedet, og holder nå på med å få kappet opp treet med motorsager. Veien er inntil videre sperret av.

Stian Lysberg Solum