• De som ønsker å kaste meg ut av sentralstyret i Ap, er for sent ute. Jeg har for lengst gitt skriftlig beskjed om at jeg ikke ønsker gjenvalg, sier Grete Knudsen.

Den tidligere næringsministeren fra Bergen reagerte spontant da hun leste i Bergens Tidende i dag at sterke krefter i partiet vil sørge for å gi henne avløsning som sentralstyremedlem.

Riktig å gå

— Ingen vil få gleden av å kaste meg! sier hun med triumferende stemme.

Grete Knudsen sier til bt.no at hun bestemte seg for å trekke seg allerede da hun sa nei til ny stortingsperiode. Derfor meddelte hun også valgkomiteen i brevs form at hun vil ut av sentralstyret.

— Jeg skrev til Gerd-Liv Valla, som er leder i komiteen, at jeg finner det riktig å gå ut av sentralstyret for å slippe yngre krefter til. Jeg har vært aktiv i toppolitikken i 22 år, i fire av disse har jeg vært med i sentralstyret i Arbeiderpartiet.

— Hvordan reagerer du på at ledende partifolk i Hordaland mistenker deg for å ha inspirert AUFýerne til opprør?

— Det tar jeg med stor ro. Jeg støtter fullt ut ungdomsbevegelsen. De unge må tas på alvor og vises tillit. De behøver ingen til å bestemme over seg.

— Hvilket råd vil du gi partiledelsen i Hordaland?

— Jeg vil ikke gi noe råd. Jeg har som nevnt bestemt meg for å støtte ungdomsbevegelsen, for man skal aldri glemme at det er de unge som representerer fremtiden i partiet, sier Grete Knudsen.

GÅR AV: - Ingen skal få gleden av å kaste meg, sier Grete Knudsen.