LENA VERMEDAL

Firmaet heter Advantec AS og er det aller første selskapet som etableres i forbindelse med industri-inkubatoren Vekst Industri Sunnhordland (VIS).

-Det er ikke et valg du tar hver dag. Vi går fra å stå trygt og godt i et konsern til å stå alene, men jeg har ikke tvilt, sier Magnar Aaland, fersk administrerende direktør i det nye selskapet.

I går presenterte han bedriften som vil ha design og bygging av såkalte WOCS kontrollsystemer for komplettering og overhaling av havbunnsbrønner og andre elektrohydrauliske systemer, videoinspeksjon, termografi og utleie av spesialutstyr for oljenæringen som hovedaktivitet.

Aadland måtte ta i bruk både Europa— og verdenskartet for å vise aktivitetsområdet for firmaet - hovedsakelig på norsk sokkel, men også i Storbritannia, Canada og Aserbajdsjan.

— Vi hadde vurdert å legge ned denne del av virksomheten, men sammen med VIS fikk disse personene anledningen til å stå på egne bein og etablere egen bedrift, sier fødselshjelper og administrerende direktør i Aker Kværner Elektro, Tore Engevik.

Advantec AS regner med en omsetning på 36 millioner kroner allerede første år. Selskapet er eid av ledelsen og de ansatte. Industri-inkubatoren VIS ble etablert i fjor høst. Målet er å legge til rette for knoppskyting og entreprenørskap rundt eksisterende bedrifter på Stord, ettersom det blir lengre mellom de store installasjonsprosjektene på øyen. Nå har første bedrift kommet på beina.

— Målsettingen for 2005 er å etablere seks nye bedrifter, sier inkubatorens leder Annbjørg Skjerve.