— Hvem vet hva som hadde skjedd dersom ikke vaktene våre hadde kommet så raskt til, sier daglig leder ved utestedet Ugla ý Ludvig Daae Lampe.

Da Bergens Tidende besøkte han i ettermiddag, var Lampe ennå ikke ferdig med å rydde opp etter nattens knivdrama. Rester av blod var tydelige på gulvet.

— Han blødde svært kraftig, men var hele tiden ved bevissthet. Vi bar mannen inn på kjøkkenet og fikk lagt trykk på blødningen til ambulansen kom. Egentlig tror jeg han hadde flaks. Stikket var så dypt at dette lett kunne fått en annen utgang, sier den daglige lederen.

Han var selv på jobb da 28-åringen ble angrepet. Ved 01.00-tiden opphørte plutselig den gemyttlige tonen rundt det fullsatte Ugla-bordet.

— Jeg serverte gjestene rundt bordet bare et par minutter før knivstikkingen. Da var tonen rolig. Jeg forstår ikke hva som kan ha skjedd, sier Lampe.

En 42 år gammel mann ble i forhørsretten i ettermiddag varetektsfengslet for fire uker, siktet for drapsforsøk. To av ukene er med brev- og besøkskontroll. 42-åringen nekter selv for ugjerningen.

— Offeret og gjerningspersonen kjente hverandre ikke fra før, sier politiavdelingssjef Tove Lian Mathiesen. Hun er sparsommelig med opplysninger, og vil ikke ha noen formening om motiv.

— Det var alkohol inne i bildet. Hvilke mengder det var snakk om, har jeg ikke lyst å si så mye om, sier hun.

— Vi har en rekke vitner. Mange er ennå ikke avhørt. Jeg avventer den videre etterforskningen, legger hun til.

I ettermiddag vår kniven som ble brukt ennå ikke funnet.

Det 28 år gamle knivofferet lå på operasjonsbordet på Haukeland sykehus hele natt til i dag. Tilstanden hans var ved 15.30-tiden alvorlig, men stabil.