• Nødverge, hevdet mannen som stakk. Retten var ikke enig.

Den 26 år gamle mannen var på jobb sammen med broren i mai i år da alt gikk galt.

Da broren gikk for å veilede en annen ansatt, skal det ha oppstått hissig stemning mellom dem, og det endte med at broren fikk 5-6 knyttnever i ansiktet. Da 26-åringen ville komme til unnsetning, ble han også slått i ansiktet. Han forklarte i retten at han mistet kontrollen da han ble slått, og gikk inn i et annet rom og hentet en kniv med et 10 cm langt blad.

Da han kom tilbake til slåsskampen, lå broren på bakken mens den andre mannen stod over ham. 26-åringen slår ham først i ryggen med knivskaftet, før han stikker til mannen i ryggen.

I Nordhordland tingrett hevdet 26-åringen at han handlet i nødverge, men retten mente han ikke gjorde nok for å prøve å roe ned situasjonen eller bruke mindre drastiske tiltak for å stanse slåsskampen.

Den fornærmede fikk blant annet en punktert lunge som følge av knivstikkingen, og måtte sys med flere sting.

Retten regnet det som formildende at broren til 26-åringen ble angrepet av mannen, men mente at handlingene ikke kan kalles for nødverge.

26-åringen er nå dømt til fem måneders fengsel, samt å betale fornærmede i overkant av 11.000 kroner i oppreisning og økonomisk tap.