Mannen ble stukket med kniv i en leilighet på Paradis ved 05.00-tiden lørdag morgen. Han er sendt til Haukeland universitetssykehus.

— Vi har pågrepet en 25 år gammel mann, mistenkt for knivstikkingen, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt.

Offeret skal være en jevnaldrende mann. Han er alvorlig skadd og sendt til operasjon, men tilstanden er stabil, ifølge en pressemelding fra Haukeland universitetssykehus.

- Stukket i ryggen

Det skal ha vært flere til stede i leiligheten i Fana da knivstikkingen skjedde.

— Vi har foreløpig ikke helt oversikten over hva som har skjedd. Krimteknikere er på stedet og gjør undersøkelser, sier Lyssand lørdag formiddag.

Ifølge vitner skal knivstikkingen ha skjedd da en mann prøvde å stjele en datamaskin, noe verktøy og mobiltelefoner fra en gjeng sovende bygningsarbeidere fra Latvia.

— Han prøvde å bryte seg inn på et rom for å stjele. Da han ble oppdaget ble det en slåsskamp med kniv, forteller en 26 år gammel mann som bor i leiligheten på Paradis.

— De prøvde å stoppe ham og det endte med at tyven fikk en kniv i ryggen, sier 26-åringen.

Basketak

Han forteller at alle i huset lå og sov da tyveriet ble oppdaget. Ifølge beboerne i huset skal han også ha forsøkt å stjele verktøy.

Alle beboerne i huset skal være håndverkere leid inn via et norskregistrert selskap som formidler østeuropeisk arbeidskraft. Det skal den siste tiden ha bodd ti-elleve arbeidere i huset.

Til sammen tre personer skal ha blitt skadd i basketaket.

— Foreløpig er vi i en tidlig fase, der vi vet veldig lite. Vi har en pågrepet mann og et offer som er alvorlig skadet på Haukeland, sier Per Størksen, etterforskningsleder ved Fana politistasjon.

— For øyeblikket er det vanskelig for politiet å ha oversikt over saken på grunn av mange vitner og store språkproblemer, sier jourhavende politiadvokat Trygve Ritland.

GORDON ANDERSEN