– Politiet fikk meldingen om knivdramaet klokken 02.47 i natt, opplyser operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt.

26-åringen ble sendt til Haukeland universitetssykehus med alvorlige skader. Mannens tilstanden var alvorlig og stabil, men har siden bedret seg.

Stukket i brystet

Torsdag kveld er 26-åringens tilstand stabil, opplyser kommunikasjonsavdelingen på sykehuset. Mannen ligger til observasjon.

Han skal ha blitt stukket i brystregionen, ifølge operasjonslederen.

En 36 år gammel mann ble pågrepet på stedet, mistenkt for å stå bak knivstikkingen. Politiet mener 36-åringen disponerer fritidsbåten som lå fortøyd langs Bryggen.

Politiet opplyser torsdag kveld at mannen ikke ble varetektsfengslet.

Årsaken ikke kjent

Trolig har 26-åringen forsøkt å komme seg om bord i båten.

– Etter det vi kjenner til skal de to ikke kjenne hverandre fra før, men vi vet foreløpig lite om foranledningen til knivstikkingen, sier Andersen til bt.no.

Kriminalteknikere fra Bergen sentrum politistasjon har i natt vært om bord i båten for å gjøre undersøkelser.

– Fest om bord

Båtfolk bt.no pratet med i dag tidlig, opplyste at fritidsbåten skal ha kommet inn i Vågen i går ettermiddag.

– Det var flere ungdommer om bord da båten la til kai. De festet om bord i går kveld, opplyser en båtgjest til bt.no. Han ønsker ikke å stå frem med navn.

– Vi ble vekket like før klokken tre i natt av masse bråk. Like etter ankom politi og ambulanse stedet hvor knivstikkingen fant sted, forteller båtgjesten.

Flere vitner

Det skal ha vært flere vitner til hendelsen.

Den 36 år gamle mannen ble tatt inn til politistasjonen og i løpet av dagen vil det bli avgjort om han skal fremstilles for varetektsfengsling.

Leif Gullstein