Like over midnatt natt til onsdag ble politiet varslet om en voldsepisode ved Bergens Tidendes trykkeri i Drotningsvik.

— Foreløpig er årsaken til episoden noe uklar. Det virker som at det er en uoverenstemmelse når det gjelder arbeidsforhold som har ført til at en mann ble rispet eller stukket i ryggen, sier politioverbetjent Svein Føllesdal ved Laksevåg politistasjon.

Ingen BT-ansatte er involvert i hendelsen. Det er en sjåfør i et transportfirma som kjører avispakker som skal ha blitt angrepet av en som var ansatt i en annet transportfirma.

Ikke alvorlig skadet

  • Fornærmede ble ikke alvorlig skadet. Det var nok å frakte ham til legevakten for en sjekk, opplyser Føllesdal.

Begge de involverte er midt i 20-årene. Fornærmede skal avhøres i løpet av dagen, og politiet håper det vil gi klarhet i hva som har skjedd.

Mannen som gikk til angrep med kniv var onsdag formiddag ikke pågrepet, men politiet kjente identiteten hans. Litt senere på onsdag meldte mannen seg på politistasjonen i Bergen sentrum.

- Truet flere ansatte

Distribusjonsdirektør i BT, Gunnar Hatland, understreker at den mistenkte ikke har jobbet i BT.

— Han var ansatt i en transportfirma som vi hyret inn. I høst fikk vi melding om at dette firmaet drev på en uryddig måte, og vi avsluttet derfor kontrakten i midten av oktober, sier Hatland.

Personen som drev transportfirmaet har han siden ikke hatt kontakt med.

— Men mannen som var ansatt der, kom til Drotningsvik i går og forsøkte å true til seg penger fra folk. Dette var en desperat mann på jakt etter penger, sier Hatland.

Sjåføren ble stukket eller rispet med kniv utenfor trykkeriet. Han ble behandlet på stedet og fortsatte å jobbe, før han dro til legevakten for en sjekk etter at han var ferdig.