Foreldrene til mannen sier de er sjokkerte over at dette kan skje.

— Vi er i sjokk. Nå ønsker vi bare å få være sammen med han så fort som mulig. Vi får glede oss over at han lever, sier faren.

Den 22 år gamle mannen skal ha blitt stukket i hånden like før klokken halv syv i går morges. I går ettermiddag ble han operert ved Haukeland universitetssykehus, og tilstanden ble i går kveld betegnet som alvorlig, men stabil.

Ingen pågrepet

22-åringen er student ved Norges Handelshøyskole (NHH), og hadde vært på fest på skolen tidligere på kvelden. Leder i studentforeningen på NHH, Marianne Bergene, sier fredagens fest ble gjennomført i gemyttlige former.

— Kvelden startet med studentvalg, og etterpå hadde vi en fin fest, sier Bergene.

Politiet vil ikke si noe om hendelsesforløpet av hensyn til etterforskningen. I går kveld var ingen personer pågrepet, men politiet hadde avhørt en rekke personer, og regner med at en pågripelse kan skje i løpet av kort tid.

Rystet studentene

Væpnet politi rykket mannsterkt ut med fire biler da knivstikkingen ble meldt i Breiviksveien i Sandviken. Tjenestemenn tok seg ved 10.20-tiden inn i og ransaket et bolighus like ved åstedet. Hvilke funn som er gjort der, vil politiet ikke opplyse. Kriminalteknikere dokumenterte i morges blodspor på stedet. Teknikerne arbeidet på åstedet i flere timer utover dagen.

22-åringen er aktiv i studentarbeid på NHH, og Marianne Bergene sier episoden preget miljøet på skolen.

— Dette har rystet hele studentforeningen. Vi synes det er forferdelig, sier hun.

Ikke redd for ryktet

For noen uker siden ble flere gjenstander stjålet fra NHH under en veldedighetsauksjon. Inntektene som skulle gå til barn i Eritrea, måtte betales tilbake etter at en PlayStation2, hele James Bond-samlingen signert av Roger Moore, en del øl og en dyr gitar ble stjålet.

Marianne Bergene er likevel ikke bekymret for at hendelsene skal gå ut over NHH-studentene sitt rykte.

— Disse episodene er selvsagt ikke ønskelig, men jeg tror ikke denne konkrete saken kan ses i sammenheng med arrangementet på NHH siden dette skjedde på vei hjem fra festen, sier hun.

Gordon Andersen