I forrige uke slapp Gulating lagmannsrett den 32-årige iraneren fri, selv om han hadde banket opp ekskonen på åpen gate. Retten var ikke enig med politiet i at mannen kunne ty til vold på nytt. I natt knivstakk han ekskonens bror i hodet midt på Torgalmenningen.

Voldsepisoden ble meldt til politiet klokken 02.42 natt til tirsdag. Den 40 år gamle knivofferet var da påført to kutt i hodet. Han ble umiddelbart fraktet til akuttmottaket på Haukeland sykehus. 40-åringen ligger nå på plastikkirurgisk avdeling.

Varetektsfengslet

Den 32 år gamle iraneren ble fremstilt for varetektsfengsling i dag. Manen skal ha forklart at han kun forsvarte seg da 40-åringen angrep ham med kniv. Han nekter all skyld og hevder fornærmede må ha kuttet seg selv i basketaket som oppsto.

32-åringen ble også i forrige uke varetektsfengslet av Bergen forhørsrett etter at han banket opp sin tidligere kone utenfor en dagligvarebutikk i Nygårdsgaten. Politiet mente det var fare for at mannen kunne finne på å bruke vold igjen mot den 22-årige kvinnen eller hennes familie. Kvinnen bor for tiden på hemmelig adresse og er utstyrt med voldsalarm.

Løslatt

Mannen påkjærte fengslingen, og ble løslatt av Gulating lagmannsrett dagen etter. Han er likevel fortsatt siktet for grov mishandling, deriblant to tilfeller av legemsbeskadigelse, ett tilfelle av legemsfornærmelse og trusler

Advokat Magnar Igland var forsvarer for 32-åringen. Til Bergensavisen fortalte Igland i forrige uke at siktede mener å være offer for et komplott av ekskonen og hennes bror.

Slo til på nytt

Natt til tirsdag slo 32-åringen til på nytt, og denne gangen var det konens bror han gikk løs på. Midt på Torgallmenningen gikk han løs på 40-åringen med kniv og påførte ham ett stikk i bakhodet, og et kutt fra tinningen og ned mot halsen

— Kuttskadene er ganske stygge, og episoden kunne raskt fått et langt mer alvorlig utfall, forteller fungerende avdelingssjef for person- og voldsavsnittet ved Hordaland politidistrikt, Kjell Mo.

To tilfeldige forbipasserende kom til og klemte igjen kuttene på 40-åringen for å begrense blodtapet. Muligens reddet det livet hans.

— Uten deres hjelp kunne dette endt atskillig verre, påpeker vaktsjef Osvald Nordvik ved Hordaland politidistrikt.

Ifølge Kjell Mo skal det ha vært alkohol med i bildet, men ikke store mengder.

— Var knivstikkingen en ren hevnaksjon?

— Det er for tidlig å si, men det som skjedde i natt skal være direkte knyttet til hendelsen i forrige uke, bekrefter Mo.