— Jeg betrakter angrepet som et rent utslag av sykdommen, sier 23-åringens forsvarer Baard Christian Tvedt.

23-åringen erkjenner delvis de faktiske forholdene, men ikke straffskyld, etter knivdramaet i Knarvik i Lindås natt til i går. Han er fengslet for to uker med brev- og besøksforbud.

Den 21 år gamle mannen som ble stukket i ryggen, er utenfor livsfare. Tilstanden hans ble i går ettermiddag karakterisert som alvorlig, men stabil.

— Min klient ønsker ikke å bli sluppet ut. Men han ønsker heller ikke å sitte i fengsel. Han ønsker seg innlagt for sine problemer. Men det kan ikke en domstol bestemme. Det blir opp til psykiatriske institusjoner, sier Tvedt, som håper det skal bli mulig å finne et tilbud.

23-åringen skal ha vært alene i leiligheten til sin kjæreste, da hun og to kamerater - alle i 20-årene - kom hjem fra helgetur. Motivet for angrepet med kniv er uklart. Flere av personene var beruset, og den siktede har i avhør sagt at han ikke husker alle hendelsene.

Lensmannen i Lindås og Meland, Einar Vatne, sier omstendighetene rundt knivangrepet fortsatt er uklare. Politiet vil ikke kommentere 23-åringens helsetilstand.

— Ved behov vil han eventuelt kunne fremstilles for en lege, sier lensmann Vatne.

23-åringen er siktet for legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap.