Natt til 23. juli ringte den 32 år gamle mannen 113 og fortalte at konen var skadet. Hun ble fraktet til Haukeland Universitetssykehus og tilstanden hennes ble først karakterisert som alvorlig. Den 29 år gamle kvinnen var stukket i ryggen med en kjøkkenkniv, og ektemannen tilsto på stedet da politiet kom for å pågripe ham.

Baby til stede

32-åringen ble varetektsfengslet i fire uker, siktet for legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap. Han erkjente ikke straffskyld, fordi han har forklart at han ikke husker knivstikkingen.

Det var ingen andre vitner til knivstikkingen, som skjedde i ekteparets bolig. Parets da fem måneder gamle baby var også i huset da knivstikkingen skjedde.

I dag ble 32-åringen fremstilt for ny fengsling. Mens påtalemyndigheten vurderer om siktelsen skal utvides til drapsforsøk, mente Bergen tingrett at det ikke var grunn til å holde 32-åringen fengslet lenger. Årsaken er at kvinnen ser ut til å komme fra knivstikkingen uten varige fysiske men, og at skadene derfor ikke kan karakteriseres som betydelige.

Påkjærer ikke avgjørelsen

Mannen er siktet etter straffelovens paragraf 229, tredje straffalternativ, som brukes dersom legemsbeskadigelsen har ført til betydelig skade eller hatt døden til følge.

– Jeg er ikke enig i rettens avgjørelse. Spørsmålet var hvor store skader kvinnen har fått, og etter et sammentreff av en lang rekke lykkelige omstendigheter ble hun utskrevet fra sykehuset etter syv dager. Lykkeligvis fikk hun begrensede skader, og da fant retten at det ikke var en så stor og alvorlig sak, politiadvokat Svein Erik Krogvold.

Han er likevel ikke overrasket over rettens avgjørelse og vil ikke påkjære avgjørelsen til lagmannsretten.

Det har ikke lykkes bt.no å komme i kontakt med 32-åringens forsvarer fredag.