GARD STEIRO

ARNE LUTRO

FRED IVAR UTSI KLEMETSEN (foto)

— Flere vakter kom løpende ned gaten for å ta meg. De sparket og slo meg. Jeg stakk for å komme meg løs, skal 22-åringen ha forklart i politiavhør.

I går ble han varetektsfengslet for fire uker, siktet for legemsbeskadigelse. 22-åringens kamerat (bildet) ble løslatt etter en natt i arresten. Sistnevnte brakk nesen i basketaket med vaktene ved Scotsman.

«Slått i bakhodet»

Fredag kveld var de to kameratene, begge 22 år gamle, ute på byen. Like før klokken 2200 gikk de inn på utestedet i Valkendorfs gate.

— Vi hadde drukket for mye, men lagde ikke bråk. Jeg hadde glemt legitimasjonen min, noe som førte til at vi ble bedt om å forlate stedet, forteller den løslatte 22-åringen.

Kameratene var på vei ut da tre dørvakter skal ha begynt å skubbe dem.

— De var mer hardhendte enn nødvendig. Den ene vakten slo kameraten min i bakhodet med albuen.

Ute på gaten begynte begge 22-åringene å kjefte på dørvaktene.

— Vi sa mye dumt. Det beklager jeg, men vi var fulle og forbannet. Kameraten min sparket til et skilt utenfor baren. Da klikket det for vaktene.

Livredd

Fire dørvakter skal ha løpt nedover gaten og angrepet den fengslede 22-åringen.

— Jeg forstår at de ble sinte, men det var ingen grunn til å angripe ham på den måten. Vi var på vei bort fra stedet. Hadde de ikke løpt etter oss, ville alt dette vært unngått.

Ifølge den løslatte 22-åringen satte to vakter seg oppå kameraten.

— De sparket og slo ham. Jeg forstår godt at han var redd og ville forsvare seg. Jeg var selv livredd.

22-åringen forsøkte å hjelpe kameraten. Han slo vekk den ene vakten.

— Da gikk to av dem løs på meg. De knakk nesen min. Blodet fosset ut. Like etterpå kom politiet.

— Hvordan forklarer du at to av vaktene ble stukket med kniv?

— Jeg visste verken at kameraten min hadde kniv, eller at noen ble stukket. Det fikk jeg først vite da jeg satt i politibilen.

Belastet miljø

Den fengslede 22-åringen skal i avhør ha innrømmet at han stakk dørvakten med en follekniv. Han mente bare å treffe den ene, og har ikke noen forklaring på at to personer ble skadet.

Den ene vakten fikk kuttskader i skulderen, den andre både i armen og foten. Begge ble i går utskrevet fra Haukeland universitetssykehus.

— De fornærmede er ikke avhørt, men det er kommet motstridende forklaringer fra siktede og vitner til hendelsen. Om dette var nødverge, har vi ennå ikke tatt stilling til, sier politiadvokat Ole Bjørn Mevatne.

Den fengslede 22-åringen er i tillegg tiltalt for et tilfelle av vold i september i fjor. Han skal ha forklart at han tidligere var en del av et belastet miljø, og derfor er bevæpnet når han går på byen.

KRITISERER DØRVAKTENE: 22-åringen brakk nesen i slåsskampen mot dørvaktene ved Scotsman. I går ble kameraten hans varetektsfengslet for fire uker, siktet for å ha knivstukket to av vaktene.