Da politiet kom til boligen i Nordfjord natt til 3. september i fjor hadde svigerfar og svigersønn slåss i flere timer. Den 33 år gamle svigersønnen hadde forgjeves forsøkt å få 41-åringen ut av huset.

Svigerfar nektet å gå

Foranledningen til slagsmålet var at far og datter hadde begynt å krangle. Faren skal ha vært voldelig mot både datteren og andre familiemedlemmer tidligere, og ble raskt bedt om å gå.

33-åringen og 41-åringen skal deretter ha begynt å slåss. Svigersønnen skal blant annet ha forsøkt å true 41-åringen til å gå med et samuraisverd. I løpet av basketaket fikk 33-åringen brist i ett eller flere ribben. Svigerfaren var den antatt sterkeste av de to, og svigersønnen skal ha oppfattet situasjonen slik at han ikke ville stoppe å slå om han fikk overtaket.

— Nødverge

Ved femtiden om natten gikk svigersønnen ut på kjøkkenet og hentet en kniv. Hensikten skal ha vært å skremme 41-åringen til å gå. Da gikk 41-åringen på nytt mot svigersønnen sin med hevede og knyttede never. De to knivstikkene som traff 41-åringen i underarmen skal ha kommet da han gikk mot svigersønnen.

Dette, samt styrkeforholdet mellom de to og 41-åringens tidligere voldshistorie, gjør at Fjordane tingrett mener at 33-åringen har handlet i nødverge. Han frifinnes derfor og dømmes heller ikke til å betale noe erstatning.