— Jeg er faktisk i tvil om det finnes noe motiv. Min klient innser at han har forvoldt samboerens død, men erkjenner ikke straffskyld for drapet, sier advokat Knut Harald Braathen.

I går ble 44-åringen varetektsfengslet for fire uker, siktet for forsettlig drap på sin ni år yngre samboer. Begjæringen ble behandlet uten at siktede var til stede. Han orket ikke å forklare seg for dommeren, men samtykket til varetektsfengsling.

— Han er svært nedtrykt. Jeg er alvorlig bekymret for helsen hans, sier Braathen.

Beslagla kniv

Det var klokken 03.31 tirsdag 44-åringen slo nødnummeret og varslet at han hadde skadet sin samboer. Få minutter senere forlot han leiligheten i Klasatjønnveien 2 til fots.

— Han virket forvirret og i psykisk ubalanse, har vitner som møtte mannen forklart.

Bevæpnet politi kom først til Loddefjord klokken 04.00. Da hadde ambulansepersonell ventet i cirka et kvarter på klarsignal til å gi offeret førstehjelp. De kunne ikke ta seg inn i leiligheten før politiet var på plass.

Det er fortsatt uklart om kvinnen fortsatt levde da 44-åringen ringte AMK.

— Vi kjenner ikke det eksakte dødstidspunktet. Obduksjonsrapporten er ennå ikke klar, sier politiadvokat Anders Johnsen.

Politiet har beslaglagt en kniv de mener er drapsvåpenet. De ønsker ikke å fortelle om kvinnen også ble stukket andre steder enn i brystet.

Selvmordsforsøk

Politiet har varslet en judisiell observasjon av 44-åringen. Det er uklart om han er strafferettslig tilregnelig.

Ifølge Knut Harald Braathen har klienten slitt med psykiske problemer i årevis. I fjor vinter tilbrakte han syv uker på psykiatrisk avdeling ved Haukeland universitetssykehus.

— Min klient har ved minst to anledninger forsøkt å ta sitt eget liv.

Senest for en uke siden måtte 44-åringen til pumping etter å ha tatt en overdose.

— Jeg vet ikke hvilke behandlingstilbud han fikk i forrige uke. Men jeg kan love at det vil bli undersøkt, sier forsvarsadvokaten.

Han ba i går innstendig om at 44-åringen får psykiatrisk behandling når han overføres til fengselet.

FENGSLET: Den 44 år gamle mannen har i årevis slitt med psykiske problemer. Natt til tirsdag stakk han samboeren (35) med kniv. Politiet forsøker nå å finne ut om det finnes noe motiv bak drapet.<p/> FOTO: VEGARD VALDE