RUNE CHRISTOPHERSEN

I går fikk han ønsket sitt oppfylt, og ble fengslet i fire uker.

— Jeg angrer veldig på det jeg har gjort, og ønsker å gjøre opp for meg, sier 18-åringen gjennom sin forsvarer, advokat Øystein Andersen.

Den unge gjerningsmannen har brukt hele helgen til å tenke gjennom den dramatiske episoden ved Storetveit kirke. Mandag bestemte han seg for å melde seg for politiet.

— Jeg ville aldri gjort dette hvis jeg ikke var ruset på piller og sprit. Da blir jeg en helt annen person. Jeg har prøvd å skjerpe meg, og holdt noen uker, men denne helgen sprakk jeg, forklarte 18-åringen.

Så mange som 20-30 ungdommer var i klammeri da han sammen med noen venner kom for å ordne opp. Det endte med at han knivstakk en gutt to ganger i magen.

Offeret ble kjørt til Haukeland Universitetssykehus i ambulanse, men var bare lettere skadet og er nå utskrevet.

18-åringen er siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Tross sin unge alder har han flere ganger vært på kant med loven. Femten år gammel ble han dømt for legemsfornærmelse. I tillegg er han tiltalt for heleri og for å ha vært med på to tilfeller av innbrudd og tyveri. Han har erkjent å ha holdt vakt utenfor mens den eldre broren brøt seg inn i en hytte og en forretning i Austrheim.

Både forsvareren og påtalemyndigheten håper saken kan bli avgjort ved tilståelsesdom i løpet av de neste fire ukene.

Politiet mener det er åpenbart at bråket blant ungdommene skyldes rusmisbruk.

— Det er snakk om ungdommer som samles og som begynner å krangle fordi de er ruset. Da kan det skje at situasjonen utvikler seg, sier politioverbetjent Svein Bjørn Losnegård ved forebyggende avsnitt i Hordaland politidistrikt.

Han sier at politiet har grepet tak i problemet, men at det viktigste er at foreldrene kommer på banen.

— Vi har for eksempel ingen natteravner på Landås, det skulle vi gjerne hatt. Hvis det er noen voksne som vil hjelpe må de gjerne ta kontakt med oss, sier Losnegård.