Den estlandske mannen i 30-årene som tirsdag denne uken ble pågrepet i en væpnet aksjon på Fedje, har i avhør erkjent at han forsøkte å drepe sin arbeidskollega. Han stakk ham med kniv i nakke— og hoderegionen. Fredag ble han varetektsfengslet for åtte uker.

— Vi mener det er en korrekt avgjørelse. Det vil bli foretatt full judisiell observasjon av mannen, sier politiadvokat May-Britt Erstad i Hordaland politidistrikt.

— Han har uoppfordret erkjent at han forsøkte å drepe offeret, fortsetter hun.

— Hovedregelen er at siktede fengsles for fire uker. Retten gikk utover den regelen, noe som etter min mening var unødvendig, sier Kaj Wigum, mannens forsvarer.

Stukket i nakken

Offeret, som er i 50-årene, ble stukket i nakkeregionen flere ganger. Han slapp utrolig nok unna med moderate skader.

De to jobber ved samme bedrift på Fedje, og bodde også sammen. Verken gjerningsmann eller offer skal ha vært påvirket av rusmidler, og angrepet skal ha skjedd uten forvarsel.

I politiavhør har mannen forklart at hans kollega forsøkte å forgifte ham. Han har også hevdet at han faktisk ble forgiftet, men dette tror ikke politiet har skjedd.

Væpnet politiaksjon

Politiet fikk melding om hendelsen ved 20.30-tiden tirsdag kveld, og rykket ut med bevæpnet mannskap.

Først klokken 23 ble gjerningsmannen pågrepet, siden politibetjentene som rykket ut måtte ta ferge for komme seg til huset hvor de to bor.

Gjerningsmannen har sittet i politiets varetekt siden hendelsen.

Bt.no har vært i kontakt med mannens forsvarer, advokat Kaj Wigum. Han ønsker ikke å kommentere saken.

TILSTO DRAPSFORSØK: - Han har uoppfordret erkjent at han forsøkte å drepe offeret, sier politiadvokat May-Britt Erstad. Fredag ba hun retten varetektsfengsle den siktede estlenderen i åtte uker.
PER LINDBERG