— Han har akseptert videre fengsling, sier politiadvokat Eli Valheim, ansvarlig jurist for saken i politiet.

Onsdagens fengslingsmøte blir dermed avgjort gjennom en såkalt kontorforretning, det vil si som rent papirarbeid i tingretten. Verken politiet, siktede eller forsvarer er til stede.

Tatt samme natt

Knivstikkingen skjedde på en fest i Damsgårdsveien, i 03-tiden natt til søndag 21. april.

Den 22-årige, norske mannen ble pågrepet samme natt - på et annet sted enn der festen var. Han er siktet for drapsforsøk og har innrømmet at han stakk flere ganger. Mannen har likevel nektet straffskyld, fordi han mener det ikke var meningen å drepe 21-åringen som ble stukket.

Fem knivstikk

21-åringen fikk, ifølge politiet, tre stikk i brystet og to i magen. Hjertet ble punktert. Rask legehjelp og rask operasjon reddet trolig livet hans.

ÅSTEDSUNDERSØKELSE: Her sikrer politiet spor dagen etter knivstikkingen.
MARIT HOLM

— Han er nå utskrevet fra sykehus. Etter forholdene går det bra med ham, sier Carl-Petter Leganger, politiførstebetjent og etterforskningsleder for knivstikkingen.

Satser på rask etterforskning

Når 22-åringen har sittet i varetekt en måned til, håper politiet å ha kommet i mål med etterforskningen.

Politiet har beslaglagt flere kniver, én av dem mener de ble brukt til knivstikkingen.

— Før den nye fengslingsperioden går ut, tar jeg sikte på å få sendt saken til statsadvokaten med en innstilling. Han har også andre forhold på seg. De vil bli en del av innstillingen, sier politiadvokat Eli Valheim.

Etter hva BT erfarer, kommer politiet til å anbefale at 22-åringen blir tiltalt for det samme som han er siktet for - altså drapsforsøk.

BT har tidligere skrevet at 22-åringen også er siktet for vold mot to polititjenestemenn og for å ha drapstruet en ansatt i NAV.

Avhørt på sykehuset

Hun opplyser at knivofferet, en 21 år gammel mann fra Litauen, er blitt avhørt. Det skjedde på sykehuset før han ble utskrevet. Valheim vil imidlertid ikke gå inn på hva han har forklart.

Ytterligere en nordmann var opprinnelig siktet i saken, også han 21 år. Han var siktet for legemsbeskadigelse, men ble aldri fengslet. 21-åringen har sagt til BT at han var til stede på festen tidligere på kvelden, men at han var på vei hjem da knivstikkingen fant sted.

— Jeg aner ikke hva som har skjedd, og jeg skjønner ikke hvorfor politiet trodde at jeg var involvert, sa han.

Politiadvokat Ørjan Ogne, som opprinnelig var politijurist på saken, sa allerede i april at den norske 21-åringen «nærmest er sjekket ut av saken».

Erkjenner skyld, men ikke for siktelsen

Den drapsforsøksiktede 22-åringens forsvarer, advokat Jørgen Riple, sier hans klient erkjenner straffskyld - men ikke for siktelsen.

— Han erkjenner ansvar for legemsbeskadigelse, sier Riple.

Forsvareren sier at 22-åringen har forklart seg om hva som skal ha vært bakgrunnen for knivstikkingen, men vil ikke gå i detalj.

— Han har gitt en forklaring om hvorfor han gjorde som han gjorde. Han påberoper seg verken nødrett eller nødverge. For ham er poenget at han ikke mente å drepe noen, sier Riple.