Det bekrefter vaktsjef Birger Kleppe ved Hordaland politidistrikt overfor bt.no.

En 43 år gammel mann ble fraktet til Haukeland sykehus med stikkskader i låret. Hans tilstand ble mandag beskrevet som stabil.

Knivstikkingen fant sted i en blokkleilighet i Solheimslien tidlig søndag formiddag. Omstendighetene er foreløpig uklare, men politiet ble varslet per telefon klokken 12.35 av en person som var i leiligheten.

Vil ikke samarbeide

Totalt tre personer ble innbrakt etter voldsepisoden. En mann og en kvinne som begge bor i leiligheten, ble senere løslatt.

— De har status som vitner, opplyser vaktsjef Kleppe.

38-åringen som politiet tror er gjerningsmannen, har ikke tilstått ugjerningen. Han er løslatt fra arresten, og det er foreløpig ikke tatt ut siktelse mot ham.

Mye av årsaken til det er at mannen som selv ble knivstukket, ikke har hatt noe ønske om å hjelpe politiet i etterforskningen.

— Han ønsker ikke å anmelde forholdet, og han har derfor ikke avgitt forklaring. Derfor har også 38-åringen formelt status som vitne inntil videre, sier politiinspektør Heidi Kroken Bruland.

Mye alkohol

Verken 38-åringen eller den fornærmede 43-åringen er hjemmehørende i Solheimslien.

Det skal ikke være noe familiære forhold mellom den knivstukne og de andre i leiligheten.

Ifølge politiet skal det ha vært konsumert en god del alkohol i leiligheten. Alle de tre innbrakte var sterkt påvirket da de ble pågrepet.