Det ene kinnet var bandasjert. Han hadde også sår i låret og på ryggen og skal ha skader i flere av tennene. Politiet ville varetektsfengsle ham fordi de mistenker ham for å ha knivstukket en 19-åring i masseslagsmålet ved Cafe Opera. Det er liten tvil om at han selv ble skadet i samme slagsmål. Begge mennene er fra Nord-Afrika og har utvisningsvedtak på seg, men politiet kjenner ikke deres identitet. De kan derfor ikke returnes.

— Fraranet 3000 euro

Men Bergen tingrett mener det ikke er skjellig grunn til å mistenke ham for å ha knivstukket 19-åringen. Det ble ikke funnet kniv på ham, og retten finner ikke støtte for å underbygge en fengsling hos andre vitner.

Likevel ble mannen varetektsfengslet, fordi retten mener han kan mistenkes for et ran tirsdag morgen før masseslagsmålet. Ranet skal ha skjedd på Dokken sammen med flere andre.

Ransofferet har fortalt politiet at han ble fraranet 3000 euro og pekt ut 21-åringen som en av gjerningsmennene.Hvis 21-åringen er på frifot, kan han påvirke vitner i ranssaken, ifølge retten.

Er oppgitt

21-åringen hadde problemer med å akseptere at han ble varetektsfengslet da dommeren leste opp kjennelsen. En tolk tolket kjennelsen på telefon, mens mannens forsvarer deltok i fengslingsmøtet på videolink fra Oslo. Tidvis henvendte 21-åringen seg til videoskjermen, andre ganger til dommeren som hadde tolken på telefon.

— Min klient er knivstukket og oppgitt. Han kan ikke forstå at han skal varetektsfengsles. Vi får arbeide videre med ranssaken og konstaterer at tingretten ikke fant at det var grunn til å mistenke ham for knivstikkingen, sier forsvarer Amir Mirmotahari i Advokatfirmaet Pharos AS i Oslo.

- Ikke noe uoppgjort

21-åringen har i politiavhør nektet for å ha stukket noen. Til politiet har han forklart at han kom forbi og så tre andre arabisktalende menn gå løs på en enslig mann. Han brøt inn for å si fra om at det ikke gikk an.

Deretter ble han stukket i ryggen, ansiktet og låret. Han skal ha forklart at han ikke hadde noe uoppgjort med mannen som stakk ham. 21-åringen hadde bandasje over det ene kinnet.

— Jeg tar kjennelsen til etterretning, sier Janne Ringset Heltne, politiadvokat ved Hordaland politidistrikt.

Fredag ettermiddag fremstilles den andre mannen, men han møtte ikke i retten fordi han ligger på skadet på Haukeland.

Motivet ukjent

Heltne kjenner ikke til bakgrunnen for knivstikkingen. Ifølge politiadvokaten ble det funnet mindre mengder narkotika hos den yngste mannen. Han er også tidligere dømt til elleve måneder ubetinget fengsel for narkotika og vinning.

- Har dette vært et oppgjør knyttet til narkotika?

— Det kjenner ikke vi til, svarer Heltne.

Politiet kjenner ikke identiteten til de to mennene, men det foreligger utvisningsvedtak på dem. Fordi identiteten deres er ukjent, kan de heller ikke utvise dem til et land.

Ingrid Aksnes hos Jørgen Riple er forsvarer for den andre mannen. Hun stilte i fengslingsmøtet som begynte ved 15.30-tiden i Bergen tingrett. Det er ennå ikke avklart om hennes klient blir varetektsfengslet. Det skjer senere i dag.

FILMET: En mann ble filmet i Bergen sentrum etter masseslagsmålet tirsdag.
2211-tipser