Tips eller bilder? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

Store politistyrker lette mandag kveld etter to menn som ranet 7-11-butikken i Ladegårdsgaten.

Politiet ble varslet om ranet klokken 18.48.

De to mennene er blitt beskrevet som mørke i huden. Begge var iført mørke klær, og er mellom 170 og 175 centimeter høye.

Fremdeles på frifot

Rett før ranet skal en kvinne ha handlet i butikken. Denne kunden vil politiet svært gjerne komme i kontakt med.

— Den kioskansatte har forklart at en kvinne var innom rett før ranet. Det kan hende at hun har sett ranerne idet hun forlot området, og det gjør henne til et interessant vitne for oss, sier operasjonsleder Morten Kronen.

Trirsdag morgen opplyser politiet at kvinnen meldte seg senere på kvelden.

— Vi har fått kontakt med denne kvinnen og det vil bli tatt et avhør av henne på morgenkvisten, sier operasjonsleder Hilde Andersson tirsdag morgen.

Det er ikke pågrepet noen for ranet i løpet av natten.

— Vi er fremdeles interessert i tips og er det noen som har sett eller observert noe i området, må de ta kontakt, sier Andersson.

- Truet med kniv

De to mennene løp fra stedet etter å ha truet en kvinnelig kioskansatt med en større kniv.

Ifølge innsatsleder Kjetil Øyri, fikk mennene med seg et pengebeløp av ukjent størrelse fra kassen.

— Vi har ennå ikke oversikt over hvor mye som er tatt. Det var ingen andre til stede i butikken da ranet ble gjennomført, og vi har heller ingen vitneobservasjoner, sa Øyri til BT ved 19.30-tiden.

Fanget på kamera

Politiet avsluttet det umiddelbare søket i nærområdet vel en time etter ranet. Mennene var ved 20.45-tiden fortsatt på frifot.

— Patruljene våre vil holde utkikk gjennom kvelden og natten, før saken går over i en etterforskningsfase i morgen, sier Kronen.

Politiet har sikret seg videobildene fra kioskens overvåkingskamera. Mennene skal delvis ha dekket til ansiktene da de gjennomførte ranet.

— Vi har gjort noen funn etter ranet, uten at jeg vil si noe om hva de inneholder. Dette vil bli fulgt opp, sier operasjonslederen.

- Uhyggelig episode

Den ansatte tok episoden tungt, men ble ikke fysisk skadet.

— Hun syntes det var en uhyggelig episode og låste seg inne etter ranet. Vi vil gi henne all hjelp hun måtte føle behov for, sier Morten Kronen.

Det systematiske søket i nærområdet er avsluttet.

Den aktuelle butikken er blitt utsatt for ran flere ganger tidligere, blant annet for ett år siden.

Løp fra stedet

Etter det BT får opplyst, skal kvinnen ha forklart at kniven hadde et ca. 20 cm langt blad.

Allle tilgjengelige patruljer i bergensområdet ble satt inn i letingen etter de to mennene rett etter ranet.

Etter ranet skal mennene ha løpt videre oppover Ladegårdsgaten, i retning Sandviken. Politiet driver ved 19.30-tiden med sporsikring inne i butikken.

Politiet har også snakket med kunder som kom inn i butikken rett etter ranet. De samme kundene sier til BT at de ikke så hva som skjedde.

LETER: Store politistyrker leter mandag kveld etter de to mennene som ranet en 7-11-kiosk i Sandviken. Den kvinnelige butikksjefen har forklart at hun ble truet med en stor kniv.
Anders Haga