Nå ligger 36-åringen hardt skadd på Haukeland universitetssykehus.

Dramaet startet da mannen angivelig trakk frem en kniv og truet eks-samboeren hjemme i leiligheten sin i Olsvik. I huset befant det seg også et barn i seks-syv-årsalderen.

Klarte å flykte

Kvinnen klarte å flykte fra den truende mannen, og varslet politiet klokken 15.04.

— Ut fra tidligere kjennskap til mannen, valgte vi å bevæpne oss, sier politioverbetjent Tore Salvesen ved Laksevåg lensmannskontor til bt.no.

— Vi måtte tenke på tjenestemennenes sikkerhet, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt.

Tre patruljer rykket ut til Brønndalen-området. Mens de grupperte seg og planla taktikk, kom 36-åringen plutselig kjørende forbi en av politipostene.

— Han holdt høy hastighet, og det var ikke snakk om at politipatruljen kunne følge etter, sier Salvesen.

En drøy halvtime senere, klokken 16.05, kom meldingen om en trafikkulykke ved avkjøringen til Hjelteryggen ved Sotrabrua.

- Hadde store smerter

Der hadde 36-åringen brast inn i fjellveggen.

— Det var da vi sjekket hvem den skadde i ulykken var, at vi la to og to sammen, sier Andersen. Han understreker at det ikke var snakk om noen biljakt.

Spor på stedet tyder på at mannen kom kjørende fra Hjelteryggen. Bilen har truffet fjellveggen i stor fart, og snurret rundt i sammenstøtet.

— Det var én person i bilen. Han klaget over store smerter da han ble hentet ut, sier politibetjent Geir Stien ved Fjell og Sund lensmannskontor.

Haukeland opplyste i kveld at mannens tilstand var alvorlig, men stabil.

36-åringen er godt kjent for politiet fra tidligere, blant annet for flere voldssaker.

<b>BRÅ SLUTT:</b> Slik endte flukten for 36-åringen som skal ha truet sin eks-samboer med kniv. Mannen ligger nå hardt skadd på sykehus.
TOR HØVIK