24. februar rykket politiet ut til Lien nær Danmarks plass etter at en 31 år gammel mann ringte og sa at han hadde stukket en annen mann.

Da politiet kom frem, fant de en blodig 28 år gammel mann liggende i gaten. 31-åringen ble pågrepet og har siden sittet varetektsfengslet. Onsdag ble han fengslet på ny i åtte uker, siktet for drapsforsøk.

Knivstikk i ryggen

I fengslingskjennelsen heter det at 31-åringen «har stukket med kniv i hjerteregionen med slik kraft at kniven har gått gjennom brystbeinet. Plasseringen av stikket og kraften som har blitt brukt, gir skjellig grunn til mistanke om drapsforsett. Fornærmede var videre påført knivstikk i ryggen».

— Min klient erkjenner ikke straffskyld. Han handlet i nødverge, sier Kaj Wigum, 31-åringens forsvarer.

Etter det BT forstår skal 31-åringen ha forklart at han følte seg truet av en annen mann i forbindelse med innkreving av gjeld.

Sterkt påvirket

Han skal ha blitt oppsøkt av en tredje person i sitt hjem, rettet en pistol mot vedkommende før han forlot leiligheten. Ute på gaten traff han 28-åringen og knivstakk ham. I avhør skal han ha opplyst at han trodde 31-åringen angrep ham.

«Siktede synes å ha vært sterkt påvirket av rusmiddel, selvforskyldt. Det er nærliggende å anta at en oppfatning hos siktede av å være truet, har hatt sammenheng med rustilstanden.

— Vi kan ikke utelukke noe, men for oss ser det ut som at det oppsto en misforståelse som eskalerte. Så langt i etterforskningen kan vi ikke se at det har vært noen forutgående kontakt mellom de to involverte. Det virker ikke som de kjente hverandre fra før, sa politiadvokat Inger-Lise Høyland til BT onsdag.

- Gjentakelsesfare

Politiet har tidligere etterlyst vitner til knivstikkingen.

— Vi har avhørt en rekke vinter, gjennomført rundspørring samt innhentet opplysninger. Nå handler det først og fremst om å samordne opplysningene vi har, sier Høyland.

Bergen tingrett fengslet 31-åringen i fire nye uker onsdag. Retten mener det er fare for at han kan begå nye straffbare forhold. Han vil anke avgjørelsen til lagmannsretten.