Vet du noe om saken?

Tips Bergens Tidende på epost (dag.tryggestad@bt.no),

eller vår tipstelefon 800 37 000.

Politiet opplyser at det i tillegg til den drepte og den pågrepne også kan ha vært opptil fire andre vitner til stede. Det skal være minst en kvinne blant disse vitnene.

Taktiske etterforskere har i formiddag, etter det bt.no forstår, hentet med seg minst ett vitne, som skal ha overvært deler av det som har skjedd.

En nabo til drapsstedet, forteller bt.no at han høre mye bråk på gaten utenfor rundt tidspunktet hvor 31-åringen skal ha blitt drept.

— Det hørtes ut som noen fikk rundjuling, sier han.

Leiligheten i Bøhmersgate er fremdeles sperret av, og voktes av politibetjenter.

Fengslingsmøte i dag

30-åringen fremstilles for varetektsfengsling klokken 13.45 i dag. Bt.no følger fengslingsmøtet.

Den drepte fikk et dypt knivstikk i ene siden og døde like etter ankomst til Haukeland universitetssykehus i går kveld. Ifølge politiet skal de to personene tilhøre det samme rusmiljøet, og kjenne hverandre fra før.

— Dette er en svært stygg sak, sier politiadvokat og jourhavende Jannicke Fløystad til BT.

Ifølge operasjonsleder Svein Bruarøy i Hordaland politidistrikt blir den pågrepne 30-åringen avhørt i løpet av dagen.

— Vi trenger natten til å avhøre vitner. Vi må danne oss et bilde av hva som skjedde, sa Bruarøy til bt.no i natt, og opplyser at mannen vil bli siktet for drap. Noe mer konkret vil ikke politiet si om siktelsen.

Stor politiaksjon

Like etter hendelsen omringet fire politibiler åstedet, en leilighet i Bøhmergaten. Et helt kvartal ble sperret av.

Politiet gikk inn i huset med skjold og batonger da de pågrep den antatte gjerningsmannen, en 30 år gammel mann. Etter å ha blitt pågrepet, ble mannen ført ut i en ventende politibil av fire politibetjenter.

Etter det BT kjenner til, skal den pågrepne ha kommet til huset for å hente noen ting i leiligheten. Bilen hans sto utenfor huset med flere gjenstander i bagasjerommet.

Politiførstebetjent Karsten Rognved ledet arbeidet på åstedet torsdag kveld. Han forteller at politiet måtte utruste seg med skjold og batonger av hensyn til egen sikkerhet.

Tredje mann i leiligheten

— Nå venter vi på krimteknisk avdeling, som skal undersøke åstedet. Vi har avhørt flere vitner, og vil fortsette med det utover kvelden, sier han til BT ved 22.30-tiden.

Knivstikkingen skal ha skjedd klokken 21.45.

Alle de involverte skal være av norsk opprinnelse.

  • Se også vår første sak om drapet, med oversiktsbilde av åstedet.
<b>POLITIAKSJON:</b> 30-åringen ble pågrepet like etter knivstikkingen torsdag kveld
Tor Høvik