I natt like over klokken ett fikk politiet melding fra en kvinne som fortalte at en mann med kniv holdt henne og fire andre innestengt i en leilighet på Erdal. Kvinnen fortalte at mannen skal ha truet henne med kniv og forsøkt å ta kvelertak på henne. Politiet rykket ut til adressen med våpen.

— Vi rykket ut bevæpnet med en del mannskap, sier operasjonsleder Morten Kronen.

Kvinnen og de andre personene som også skal ha vært i leiligheten klarte å komme seg ut av leiligheten, men mannen forskanset seg med våpen i leiligheten. Mannen er i 30-årene.

Forskanset seg

Da politiet ankom stedet, så de mannen utenfor leiligheten med kniv. Etter hvert fikk politiet opprettet telefonkontakt med mannen, som da var gått inn i leiligheten igjen, hvor han nektet å komme ut.

— Han sa da at om politiet skulle ha fatt i han, måtte vi skyte ham, forteller operasjonslederen.

- Veldig aggressiv

Politiet sendte ut forhandlere for å snakke med mannen.

— Vi var interessert i å opprettholde denne kommunikasjonen med han. Han var veldig aggressiv og utagerende. Vi opprettholdt en dialog med ham en stund, og fikk etter hvert åpent en dør inn til leiligheten hans, slik at vi fikk snakket med ham, sier politiet.

— Han holdt i et lite sverd, men han la det fra seg da politiet ba han om å gjøre det, sier Kronen.

- Ruset og utagerende

Etter cirka en og en halv time fikk politiet pågrepet mannen, som skal ha vært svært ruset og utagerende.

Politiet vet ingenting om hvilken relasjon det er mellom den pågrepne og de fornærmede.

Odd Dale - lensmann for Sotra, Askøy og Øygarden - sier mandag formiddag at det ble tatt avhør av de som var i leiligheten i løpet av mandag morgen.

«Dramatisk»

— Det var selvfølgelig dramatisk for dem. De var bekjente av den siktede mannen og på besøk hos ham. Ifølge dem var det ingenting som tilsa at noe sånt som dette skulle skje.

— Siktede sitter i arresten, planen er å avhøre ham i løpet av tirsdag. Vi kjenner til ham fra før. Vi vil også gjøre en nærmere ransaking av leiligheten før vi tar mannen i avhør, sier Dale.

- Hva er kommet frem om foranledningen til det som skjedde?

— Det må nesten siktede få forklare seg om. Vitnene skjønner ikke hvorfor mannen begynte å oppføre seg slik han gjorde. Ingen av de involverte ble fysiske skadet.

Politiet har beslaglagt flere sverdlignende våpen og en kopi av en pistol.