«Goggles on», «No shooting in this area», kommanderer skiltet som er festet til nettingen som er spent rundt banen i Bergen Skate og Sandhall på Verftet.

I sandkassen ligger krigere, sorry spi l lere , i dekning bak plastknauser i gult, oransje og blått.

«Frantzen» står det på ryggen på en drakt. Jøss, omtrent som i fotball og ishockey, dette.

Fastspent på seg har de beholdere med fargeballer, ammunisjonen.

Geværene, som de kaller «markører», knatrer ut regnbuer av små baller.

Den støyende technomusikken fra skaterne på nabobanen er antakelig mer pain i øret enn en paintball på kroppen.

«Team!», ropes det. Spillerne løper mot plastdekningene, kryper sammen, reiser seg, peprer løs. Motstandere blir «markert ut» — det vil si truffet og fargelagt. Hvitt flagg!

Fem små minutter varer et spill. Fem mot fem på hver side av banen. Tre-fire tusen fargeballer fyres av. Av med masker, svette fjes tørkes med håndkle. Nye lag inn i sanden.

Pioner med stor P

— Dette er sport og lek, absolutt ingen krig, slikt tar vi avstand fra, sier Remi Karlsen (24), paintball-pioneren med stor P i distriktet, og sentral da SPC (Sotra Paintball Club) i fjor ble nummer to i norgesmesterskapet. Nummer to, ja!

— Remi er veldig god til å lese spillet, forteller en lagkompis. Han, Remi altså, har spilt paintball i tolv år og er nå medlem av østlandslaget Team NBK. Han spiller i internasjonale turneringer i Millennium-serien og pendler en gang i måneden østover for å trene med proffene der.

Til sommeren venter kanskje turneringer i Portugal, Frankrike, Nederland og Frankrike. Men det er artig å spille ute i Ebbesvik også, putter han på.

— Paintball er helt og holdent en sport, ikke krig, gjentar han. En sport som krever konsentrasjon, utholdenhet og taktiske egenskaper.

Målet er å erobre motstanderens flagg og bringe det med tilbake til egen banehalvdel, forteller Remi. Akkurat i dag har man droppet flaggene, siden det bare er trening.

Selv er han også forhandler av utstyr til spillet og sporten, som omfatter to lag og ca 30 spillere her vestpå. Ikke all verden ennå.

— Men på Østlandet er miljøet mye større, med ca femti lag, får vi vite.

Og i USA, finnes det mer enn syv millioner spillere og der er sporten større enn snowboard.

Men i Norge er et nasjonalt paintball-forbund på trappene, så amerikanerne skal bare passe seg. Dessuten er de visst fæle til å jukse der borte. Later som de ikke er truffet, selv om drakten ser ut som en regnbue.

- Blir hektet

Nye lag inn på banen i Bergen Skate og Sandhall.

Det er vinterens eneste innetrening og spillere fra hele distriktet er invitert. I tillegg til i Bergen og på Sotra finnes det paintballmiljø i Odda.

— Vi har leiet hallen av Bergen kommune denne helgen, for å få litt trening også på vintertid, forteller Øyvind Godvik (16). Han spiller på Power Tag.

— Paintball er skikkelig action, en adrenalinsport, du blir helt hektet når du har prøvd det, forteller han. I fjor sommer kjøpte han seg sin første markør til å skyte fargeballer med.

Et nybegynnervåpen koster to tusen kroner, men skal du ha det mer avansert, må du legge ut ti tusen kroner.

Billig er det heller ikke med fargekulene, som koster 5-600 kroner for en kasse med 2000 kuler.

I løpet av et spill på fem minutter går det gjerne med 400 fargeballer pr. spiller.

— Ingen gratissport nei, mye av Kiwi-lønnen går med, innrømmer Øyvind.

Hektet på fargeleken, han også.

EKSTREMSPORT: Med vannbaserte fargeballer trente paintball-miljøet i Hordaland innendørs på Verftet i går. Steinar Valen (t.v.) og Christian Hellevik bruker oppblåsbare plastknauser som dekning. <br/>Foto: BJØRN ERIK LARSEN