Tunnelen har vært stengt for oppgraderingsarbeid siden før sommerferien, og skulle først åpne igjen førstkommende mandag.

— Vi er glade for at arbeidet er gått noen dager raskere enn beregnet, og for at vi derfor kan åpne tunnelen igjen i dag, sier prosjektleder Sverre Ottesen i Statens vegvesen.

Køer

De fleste var tilbake igjen fra jobb fra mandag i denne uken. Det har ført til svært lange køer fra før Søreide og hele Bjørgeveien. Statens vegvesen har fått mange reaksjoner på stengningen i sommer.

— Men det var helt nødvendig for oss å stenge tunnelen, og da valgte vi den perioden i året med minst trafikk, sier prosjektlederen.

Tunnelen har fått oppgradert sikkerhetsstyrings-systemene, slik at de skal kunne «snakke» med utstyret som blir montert i den nye delen av Knappetunnelen. Hele tunnelen skal åpnes om ca. ett år. Da kan mankjøre i en sammenhengende tunnel på Ringveg Vest fra Dolviken i Ytrebygda og til Tennebekk i Laksevåg.

Besto testene

Den gamle delen av Knappetunnelen er grundig testet tre dager på rad før trafikken slippe gjennom for første gang på nesten to måneder nå i ettermiddag.

— Alt har fungert som det skulle. At vi åpner nå, vil helt sikkert redusere køene og føre trafikken tilbake til normaltilstand, sier prosjektleder Sverre Ottesen.