• Det en fantastisk lettelse, sier prosjektleder Ottar Midtkandal.

— Det føles veldig bra etter mye stress og mye frustrasjon både blant bilister og hos oss, sier Ottar Midtkandal, prosjektleder i Statens vegvesen.

Han er tydelig lettet da bt.no snakker med han torsdag.

— Det har vært en vanskelig tid, og det er en fantastisk lettelse å levere, og det 80 millioner kroner billigere enn den opprinnelige prislappen på 1,4 milliarder kroner, sier han.

Endelig på plass

Torsdag kom den siste avgjørende brikken på plass for byggetrinn 1 på Ringveg Vest.

— Sikkerhetsgodkjenningen kom rett rundt klokken 12.

Og dermed kan den 2,6 kilometer topp moderne Knappetunnelen som går fra Dolvik til Sandeide endelig ta imot trafikanter som skal slippe å stå i kø til og fra Kokstad-Sandsli området.

— Fra i morgen reduserer vi trafikken med 80 prosent fra Strømme til Dolvik. Det kommer til å bli en helt annen hverdag og så får vi håpe at bilistene kommer se fortere frem.

Markering fredag

Egentlig skulle tunnelen åpne 25. juni i år. Så ble åpningen utsatt til 11. august og det skulle være høytidelige åpningsfesten med statsråd og 150 inviterte gjester. Men den satt programmeringen av sikkerhetssystemene i tunnelen en stopper for.

— Det blir ingen feiring, men det er helt greit. Fylkeskommunen bestemte at vi skulle åpne med en gang. Det viktigste er å leverer dette til bilistene, så får en heller feire når andre byggetrinn er ferdig om noen år, sier han.

Panoramaspesial: Bli med inn i tunnelen

Markeringen vil finne sted i Dolvik klokken 14.30. Da vil Fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg gi en blomsterbukett til den første bilisten som kjører gjennom Knappetunnelen. Byrådsleder Monica Mæland og byråd Lisbeth Iversen samt representanter fra Statens vegvesen vil også være til stede.