Det er blitt påske med full værklaff, og bedre skal det bli. Et høytrykk har parkert over Sør-Norge, og viser ingen tegn til å flytte med det første.

— Fredag og lørdag kan vi vente temperaturer nærmere 20 grader enn 15, sier Stig Arild Fagerlid, meteorolog hos Storm Weather.

Påske i båt

Det er familien Bjordal fra Alversund glad for. Skjærtorsdag møtte bt.no dem ved kai i Vågen i Bergen sentrum.

— Hva er bra med å være i båt?

— Det er koselig. Det er gøy i bølgene. Vi kan handle is. Og så er det stille, sier Tarjei (11), Erland (9), Matias (5) og Vetle (3).

— Stille og stille, smiler mamma Yvonne Cecilie Jordal. Sammen med Ola har hun nettopp kjøpt ny seilbåt, en Bavaria 32-foter, og kan altså nyte påsken i finvær.

Kanskje noen dråper

For ute i havet kommer fronter som presser høytrykket litt innover. I dag har det gitt et tynt skydekke over bergensområdet, som sperrer litt for de varmende solstrålene.

Fronten sklir nordover og kommer innover land for alvor i Sogn og Fjordane, ifølge meteorologen.

Men så bygger høytrykket seg opp igjen og gir klar himmel og varmt både Langfredag og Påskeaften. Søndag kommer en ny front for å yppe seg mot høytrykket igjen. Da blir det også et lett skydekke. Mandag kan det kanskje til og med komme noen regndråper ut på dagen, tror meteorologen.

-Skyene kommer et stykke inn i landet, men det lille som kan komme av regn, kommer på kysten, lover Fagerlid.

VaagenPaaske1.jpg