I år som i fjor blir det tøft for Tertnes å sanke poeng i starten av sesongen. Byåsen, Stabæk, Larvik og Nordstrand er bergensernes fire første motstandere i årets serie. Trener Tore Johannessen mener cuptapet mot det nyopprykkede elitelaget Njård forrige uke, har motivert spillerne.

— Det virker som laget er revansjelystne, spesielt med tanke på det vi presterte bakover på banen mot Njård. Med Kari (Lindøe) tilbake i forsvaret kan vi heve oss enda ett hakk, sier treneren.

Han håper og tror at laget unngår nedrykksstriden, men innrømmer at han kunne ønske seg et sterkere mannskap. Tertnes har mistet syv spillere fra i fjor, deriblant Alette Stang (Ikast) og Elise Huseklepp (lagt opp). Nina Arnesen (Njård), Guro Horten Solberg (Bjørnar) og Marie Liljegren (Bjørnar) er nye, mens Marthe Reinkind er tilbake fra korsbåndsskade.

— Jeg skulle ønske vi hadde et sterkere lag totalt sett. Vi kan bli bedre i alle posisjoner, sier treneren.

Mot Byåsen i dag håper han spillerne trykker til fra start.

— Det er helt vesentlig å stå opp i duellene mot Byåsen. Vi er sjanseløse mot dem hvis vi satser halvveis, sier Johannessen.

Guro Horten Solberg fikk en smell i kneet under mandagens trening, og spiller trolig ikke i dag. Det gjør heller ikke Beate Nilsen som sliter med en strekk.

Les intervju med Tertnes-treneren på Tertnes sine hjemmesider.

Og her er leder i Tertnes Håndball Elite, Kjell Fagna, sine tanker ved sessongstart.

Bergens Tidende