Søndag 6. April var det duket for årets første frikjøring for gateregistrerte biler på Eikås Motorsportsenter — i regi av Bergen Gatebilklubb.

Et fantastisk bra oppmøte kan tyde på at dette ikke var en dag for tidlig. Både tilskuere og førere storkoste seg i upåklagelig bra vær.

Selv om teknisk ikke skulle begynne før klokka 11.30 stod første forventningsfulle å trippet ved siden av bilen sin allerede klokka elleve!

I det klokken slo tolv - og teknisk var vel overstått - brølte førstemann ut fra startplaten. Flere fulgte på, og etter kort tid stod køen langt inn i rallycross-trasèen!

Om førerne var rustne etter en lang vintersesong skjulte de det godt, for her ble det ikke spart på kruttet! Plastikk og gummi fløy veggimellom, og hjulsett på hjulsett ble brukt opp og erstattet med nytt!

Etter bare et par timer krøp førstemann til korset.

— Jeg har kun første og andre gir igjen. Håper det bare er noen overføringer som er problemet, men jeg er redd for at girkassen har rast.

Robert har vert ute en vinternatt før, og tar det ikke så hardt.

— Alt kan fikses!

Men det var ikke bare kjøregutta som fant veien til Eikås i dag. Et flertall fotografer, og ikke minst et meget entusiastisk publikum gjorde dette til en over alle forventninger bra start på sesongen 2008!

Og selv med noe frisk satsing av våryr bilungdom gikk det hele relativt knirkefritt, og alle hadde helsa i behold i det kjøringen gikk mot slutten klokken halv fem.

Se curbz nettsider

Les flere nyheter fra Åsane på våre lokalsider