HENRIK STÅLHANE HIIM

På Vadmyra hadde flere foreldre gått sammen om å ordne en improvisert badeplass til ungene, i mangel på et sted å ta en dukkert i nærheten.

Unger fra to til åtte år plasket, sprutet og stortrivdes i fortausbassenget, mens foreldrene slappet av på en benk like ved siden av.

— Det er mye bedre med sommer og sol enn når det regner, for da kan vi bade, sier Markus Arildsen Sletten, og hopper ut i bassenget.

— Vi bader her i badebassenget, og i stranden ved Kanadaskogen, sier Linn-Margrethe Bratteteig. Også de voksne ser ut til å kose seg i varmen, særlig når Tone Lykseth kommer med is til store og små.

— Vi er alle som barn når det er sommer, sier Lykseth og smiler, og gir BTs utsendte en is.

Slikker sol

På badeplassen ved Alvøen er det mange som har lagt seg til på skråningen i gresset for å slikke sol. Flere tar seg også en dukkert ý eller fisker krabber, slik som 9 år gamle Ruben Eide Johnsen.

— På denne plassen er det fint både å bade og å fange krabber, sier Ruben, og viser frem en krabbe han har fanget og lagt i en plastpose med vann.

Den viktigste sommeraktiviteten er likevel å spille fotball sammen med stefar Terje Lillemoen, sånn at han har litt trening når han skal begynne på et fotballag til høsten.

— Manchester United er favorittlaget mitt, men jeg har ikke noen favorittspiller, sier Ruben. Og Terje Lillemoen har ingenting imot å bli med Ruben på stranda.

— Dette er en herlig plass når det er fint vær, det er ikke så innmari mye folk her, sier Lillemoen.

Varmen fortsetter

Ved 15.30-tida i går var den varmeste temperaturen målt i Bergen oppe i 25,5 grader. Og meteorologene lover at godværet skal holde seg en stund: Vérvarslinga på Vestlandet melder sol ut uken. Storm Weather Center også optimistiske, men litt mer usikre på om det blir like fint hele helgen.

— Det ser bra ut frem til fredag. Lørdag og søndag er mer usikkert, da kan det komme regn og torden om ettermiddagen. Men det vil fortsette å være varmt, sier vakthavende meteorolog Olav Krogsæter fra Storm.

NEDKJØLING: Store og spesielt små spiste is i varmen. Ikke farlig om det renner litt heller.<p/>FOTO: EIRIK BREKKE