• Det blir radiokrig i Bergen, sier P5 sin nye programleder i Bergen, Tony Ågotnes.

Kampen om radiolytterne strammer seg til fra nyttår. Da er nemlig både P5 Bergen, Radio1, NRJ og Radio Metro på luften i Bergen.

— Jeg kjenner det knyter seg litt i magen nå, sier Tony Ågotnes i P5. Han er en av de lokale programlederne som skal kjempe om de bergenske lytterne fra nyttår. 1. januar 2010 starter sendingene av P4 sin lokalsatsing P5 i Bergen.

— Her skal det presteres. Vi skal være på tå hev fra første stund, sier Ågotnes til bt.no.

Akkurat nå holder jeg på å teste ut historiene på min ti år gamle datter. Jeg tar hintet når hun sovner. Jeg håper at ikke lytterne gjør det samme. Tony Ågotnes, P5

Skal kjempe

I Christian Michelsensgate er Radio1 Bergen klar til å ta opp konkurransen med P5.

— Vi er klare til kamp, sier Cecilie Svabø, redaksjonssjef for Radio1 i Bergen.

Radio1 i Bergen er allerede i full sving med å ruste opp radiostasjonen. Denne uken ble det blant annet klart at Gabrielle Leithaug fra X-faktor skal være Radio 1s nye stemme på formiddagen fra 1. januar.

— Vi skal satse på nye talenter. Vi har stor tro på at Gabrielle vil være et friskt pust i den nye radiohverdagen, fortsetter hun.

Varemerke

På Minde sitter regiondirektør i NRK, Unni Arnøy, og ønsker begge konkurrentene velkommen på banen.

— Vi regner med å ta seieren i havn. Vi har mange konkurransemennesker her på Minde og vi er skjerpet til kamp, sier hun.

I hele høst har NRK Hordaland finpusset på sendingene og drillet programlederne. Ifølge Unni Arnøy er NRK Hordaland veldig sterke på innhold.

— Vi går grundig til verks, vi har gode journalister og ikke minst god kunnskap om våre lyttere. Vårt varemerke er tilstedeværelse og lokalkunnskap. Vi er Bergen og Hordaland og det skal vi fortsette å være også i 2010, sier hun til bt.no.

Ultra lokal og gode historier

Det ser ikke ut til å skremme P5, som satser på en enda mer lokal forankring enn Radio1 og NRK Hordaland.

— Vi skal være ultralokale. Lokale nyheter, lokale innslag og lokale gjester. Vi skal rett og slett være best på det lokale, sier Ågotnes.

Tony Ågotnes sier de også skal prøve å dra lyttere til kanalen med gode historier.

— Vi har faktisk vært på kurs for å lære å fortelle historier slik at folk henge med. Akkurat nå holder jeg på å teste ut historiene på min ti år gamle datter. Jeg tar hintet når hun sovner. Jeg håper at ikke lytterne gjør det samme, humrer Ågotnes.

«Nye Radio1»

Radio1 skal også bli mer lokale etter nyttår. I tillegg til «Frokostshowet» skal formiddagssendingen til Gabrielle Leithaug sendes fra Bergen.

— Vi vet at «Frokostshowet» vårt er kjempesterkt. Men vi er ydmyke og skal selvfølgelig finpusse også på dette, sier Svabø.

Ansettelsen av Gabrielle Leithaug er også et ledd i forberedelsene av «Nye Radio 1» som skal være på luften om kort tid i Bergen.

— Jeg kan ikke si noe mer om «Nye Radio1» nå, sier programsjef i Radio1 Kristian Høyrup til bt.no. Men, P5 kommer ikke til å klare og stjele lyttere fra oss, forsetter han.

Bedre musikk

NRK Hordaland satser på en bredere musikkprofil enn sine to konkurrenter.

— Vi tror folk går lei av bare listetoppmusikk. Vi ivaretar norske og utenlandske artister og gir lytterne en større variasjon, sier Arnøy.

Ifølge programleder Tony Ågotnes i P5 vil kanalen nettopp dra lyttere med listepoppmusikk.

— Vi skal være mye friskere enn NRK Hordaland. Radiostasjonen på Minde kjører Terje Tysland et par ganger om dagen. Jeg tror folk begynner å bli lei av den musikken, sier Ågotnes .

Hvem tror du vinner radiokrogen? Si din mening her.

KLAR TIL KAMP: Her er Cecilie Svabø i studio under kanalens frokostshow. ARKIVFOTO: PAUL SIGVE AMUNDSEN
KLAR TIL KAMP: P5 sin lokale programleder Tony Ågotnes finpusser på programinnholdet før sendestart 1. Jaunar 2010. FOTO: GEIR MARTIN STRANDE
GIR SEG IKKE: Erik Hanøy og Cecilie Svabø i Radio1 skal slåss med nebb og klør for lytterne i Bergen. ARKIVFOTO: PAUL SIGVE AMUNDSEN