Først slo ho seg vidare frå kvalifiseringa, til åttedelsfinale. Der vart ho nummer to i sitt heat, og så vart det kvartfinale. Men der var det slutt. I totalen enda ho som nummer 16 av dei 43 deltakarane i den nye OL-greina. Med det vart ho tredje best av dei norske damene, der Martine Remsøy nådde lengst, med sjuandeplass. Gro Kvinlog vart nummer ti.

— Dette var ein knallsterk debut. Ho er jo den yngste i heile startfeltet, seier landslagssjef Kjetil Søvik om vossejenta.

Alpintalent

Han «oppdaga» henne då ho køyrde sitt livs første skicrossrenn på søndag. I eit FIS-renn i Myrkdalen viste ho så bra takter at han straks tok henne ut til verdscupstarten på same arena. Og jenta som er blant dei mest lovande alpinistane i landet i sin klasse, innfridde så det suste.

  • Ho viser at ho er ein god skiløpar, med anlegg for å gjera det bra i skicross. Ho er tøff, likar fart, og har ei veldig god skikjensle, er landslagssjefen sin dom.

Sjølv var 16-åringen eit stort smil etter å ha blitt heia fram av slekt og vener:

  • Dette hadde eg aldri trudd! At eg skulle nå kvartfinalen var ikkje i mine tankar, så dette var veldig gøy, strålar ho.

Publikumssport

Alpint er stadig førstevalet. Der har ho NM-medalje i sin klasse både i utfor og i super-G. Men det som skjedde i går, gjer at ho vil prøva seg meir i skicross, som er ein publikumssport med luftige svev, vanskelege svingar og stor fart.

  • Det gav meirsmak. Så eg håpar eg får fleire sjansar, seier Vethe. I dag skal ho heia på broren Vinjar Slåtten (18). Han er ein av tre vossingar i kulekøyringsbakken når verdscupen held fram i dag.
  • Han har nådd finalen i eit renn i Canada, så det blir spennande å sjå om han får det til her heime og, ler Vilde Vethe.
Hommedal .Marit