• Det har vært utrolig tøft. Mye verre enn jeg kunne forestille meg.

Den fornærmede 31-åringen hadde en tung dag i retten i går. Med den tiltalte kvinnen sittende få meter unna fortalte han gråtkvalt om hvordan tilværelsen har artet seg etter den angivelige voldtekten for snart to år siden.

— Jeg trodde 2004 skulle bli så bra. Forloveden min ventet barn og vi skulle gifte oss den sommeren. Nå sliter jeg med søvnproblemer, depresjon og fungerer dårlig i forhold til familien, sa den fornærmede mannen.

Tar antidepressiva

31-åringen har det siste året vært sykemeldt i flere perioder. Han går til psykolog for å bearbeide opplevelsen og har også begynt å ta medisiner mot tungsinnet. I retten i går understreket han at medieinteressen rundt voldtektssaken har vært en stor tilleggsbelastning.

— Det ble på en måte prikken over i-en. Etter debatten på «Holmgang» gikk det så langt at jeg sto jeg på Skolten og ville ta mitt eget liv, sa mannen.

- Naturlig reaksjon

Psykologen til 31-åringen, Ingelill Furnes, vitnet også i retten i går. Hun var klar på at problemene hans skyldes den angivelige voldtekten.

— Jeg kan ikke se andre årsaker til depresjonen hans enn denne hendelsen. Han har ikke hatt tilsvarende symptomer tidligere, sa hun.

Psykologen ga også uttrykk for at reaksjonen til 31-åringen er naturlig ut ifra det han har opplevd.

— Symptomene er vanlige for mennesker som har opplevd overgrep. Jeg kan ikke si at han er en spesielt sårbar person, sa Furnes.