— Det kom som en stor overraskelse og betyr enormt mye både for idretten og hele samfunnsutviklingen her, sier leder i Sotra Sportsklubb, Dan Christensen, til Vest Næringsråd som først omtalte saken.

Det var under et besøk ved Straume Idrettspark at Mohn slapp gladnyheten om milliongaven som gjør sportsklubben gjeldsfri.

Lån ble til gave

— Vi fikk et lån på 25 millioner av Mohn i fjor. Da han fortalte at dette nå ville bli omgjort til en gave lurte vi på om vi hadde hørt riktig, sier Christensen til BT.

Gaven betyr ifølge lederen at klubben nå har muligheten til tenke på nye investeringer.

— Dette betyr at vi er spart for renter og avdrag i mange år framover. Når vi så mottar spillemidler om noen år, så vil det by segnye muligheter siden vi er gjeldsfri. Men vi vil konferere med Mohn om hvaspillemidlene bør brukes til, sier Christensen.

Feiret med tørre kjeks

Lederen og klubben har foreløpig ikke fått feiret den gode nyheten fullt ut. Om to uker er det klart for åpning av fotballhallen. Da venter et større arrangement for i idrettsparken.

— Da vi fikk nyheten hadde vi ikke annet enn noen tørre kjeks tilgjengelig. Men vi tok et par ekstra av dem, sier Christensen og ler.

40 millioner totalt

Og det er ikke første gang Mohn åpner lommeboken for for klubben. Den nye hallen er fra før sponset med 15 millioner av samme mann.

— Den siste gaven betyr at vi faktisk har en gjeldsfri fotballhall allerede før den er ferdig. Det tror jeg ikke det er mange som har, sier Christensen.