Kommer du til å savne Børsen? Si din mening!

Etter nærmere åtti års drift i de samme lokalene, fikk Emil Gjessing i fjor sommer beskjed fra huseieren Kløver Eiendom om at virksomheten hans ikke lenger var ønsket. Leiekontrakten utløp, og huseieren ønsket ikke å forlenge den.

Hove og Pedersen har nå vunnet en knusende seier i Bergen tingrett. Dommen slår fast at Kløver Eiendom AS var i sin fulle rett da de sa opp leieavtalen med Børs Cafe AS.

— Ugyldig

Kaféinnehaver Gjessing mente at oppsigelsen var ugyldig. I retten argumenterte han for at leieavtalen burde anses som tidsubestemt. Det vil si at den brune kafeen burde ha førsterett på kjellerlokale til evig tid.

Tingretten legger vekt på at familien Gjessing eide 25 prosent av bygården frem til 1986. De valgte da å selge lokalet og inngå en tidsavgrenset leieavtale.

«Dersom en går fra å være eier til å bli leietaker, må en ta konsekvensene av dette», heter det i dommen.

Børs Café AS må ikke bare ut på husjakt, men også dekke Kløver Eiendoms saksomkostninger på totalt 128.000 kroner. I tillegg kommer deres egen advokatregning på over 100.000 kroner.

- Pisset på bilen min

- Børs Cafe passer ikke inn i Kløverhusets konsept, var begrunnelsen Gjessing fikk for at Kløver-eierne ikke ville forlenge kontrakten.

— Vi har gjester fra hele verden. Nå føler vi oss æreskrenket. Jeg har aldri før hørt noe om at vi ikke passet inn. Børs Cafe er livsverket og flaggskipet i vår familie. Vi har vært utrolig stolt av dette, sa Gjessing i retten.

Huseier Geir Hove ga i sin forklaring en detaljert beskrivelse av hvordan gjestene på Børsen oppførte seg:

Noen av gjestene pisset på bilen min, det kunne vi ikke ha noe av. Det var en av grunnene til at vi ville ha Børsen ut av bygget. De skadet byggets omdømme, sa Hove i retten i dag.

Fotograf:PAUL SIGVE AMUNDSEN