— At vi kan bygge et slikt bygg i 2005 er nærmest en skandale. Jeg ble veldig overrasket da jeg fikk høre at ambulanser ikke kommer seg inn i Klostergarasjen og at det heller ikke er plass til bårer i heisene.

Det sier Kjersti Toppe, gruppeleder for Senterpartiet i Bergen bystyre. Hun mener at kommunen burde ha stilt krav om større takhøyde.

Torsdag denne uken meldte BT at sykebiler ikke kommer seg inn i den nyåpnede Klostergarasjen.

— Det er greit nok at mindre parkeringshus er så lave, men Klostergarasjen er spesiell i og med at den går så dypt under jorden, sier Toppe.

Vil ha større heis

Hun har selv jobbet i ambulanse og synes det er skummelt med så dårlig tilgjengelighet for ambulansepersonell.

— I situasjoner hvor det står om minutter kan det være skjebnesvangert om pasienter må trilles opp kjøreveien til overflaten, sier Toppe.

Hun vil ta opp sikkerheten i Klostergarasjen i en bystyresak etter ferien. Toppe håper det er mulig å gjøre noe med heisene i Klostergarasjen.

— Takhøyden synes å være satt, men heisen bør da kunne gjøres større, sier Toppe.

- Sikkerheten er god nok

Lisbeth Iversen, byråd for byutvikling i Bergen kommune, er glad for at denne debatten kommer opp.

— Jeg venter på innspill både fra brannvesenet og fra Klostergarasjen AS om sikkerheten i anlegget. Bombene i London viser at det er flere steder hvor krisesituasjoner kan oppstå hvor ambulanser ikke kommer til. På slike steder må sikkerheten være ivaretatt på andre måter, sier Iversen.

Arne Jakobsen er bystyremedlem for Arbeiderpartiet og styremedlem i Klostergarasjen AS. Han forteller at det er for sent å gjøre noe med dimensjonene på garasjen.

— Men så er da også sikkerheten godt ivaretatt. Det bygningstekniske er godkjent for lenge siden og det er ingenting å si på sikkerheten i Klostergarasjen, sier han.