Det var under Kystkulturdagene på Sunde 14. juni, ordfører Aksel Kloster skulle holde velkomsttale og være konferansier.

Først kom ordføreren et kvarter for seint til åpningen. Talen gikk ikke bra. Etter en stund som konferansier ble Kloster fratatt mikrofonen. Han var åpenbart beruset.

— Jeg legger ikke skjul på dette. Jeg må være såpass til mann at jeg erkjenner hva jeg har gjort, og ber om tilgivelse. Men jeg gremmes, sier Aksel Kloster til Haugesunds Avis.

Aksel Kloster har i ettertid bedt om unnskyldning både høy og lavt.

Ordfører Aksel Kloster står på førsteplass på Kvinnherad Arbeiderpartis liste til høstens valg. Han har ingen planer om å trekke seg fra den.

Lokalopprør

I Sunde Grendalag er man opprørte over ordfører Klosters opptreden.

Nå har grendelaget sendt et brev til formannskapet i Kvinnherad kommune, der det blir understreket at slik oppførsel er uakseptabel.

— Vi følte oss tråkket på. Her drar vi i gang et arrangement der folk legger ned 1500 arbeidsti-mer, og så dukker representanten fra kommunen for det første opp for sent og for det andre i ruset tilstand. En slik oppførsel er mangel på respekt for det arbeidet som ligger bak et slikt arrangement, sier lederen i Sunde Grendalag, Lennart Sortland, til lokalavisen Kvinnheringen.

— Hadde Kloster kommet 10 minutter før arrangementet åpnet, istedenfor 10 minutter etter, kunne vi hatt anledning til å vurdere situasjonen. I stedet måtte vi steppe inn da Kloster var tydelig indisponert og ikke klarte å skjøtte oppgaven, legger han til Sortland.

Kloster skal orientere partiet

— Eg tar sterk avstand frå det som skjedde under Kulturdagane på Sunde. Aksel Kloster har lovt å skriva ein orientering til partistyret i Kvinnherad om saka, så får vi diskutera det i styret i partiet. Aksel Kloster må sjøl svara for det eventuelt har kome "i putlo med", seier leiar av Kvinnherad Arbeiderparti, Øivind Hardeland, til bt.no.

Det var leiar av Sunde Grendalag, Lennart Sortland, som sende brev om saka til formannskapet i Kvinnherad. I brevet skriv han at det var altfor tydeleg at Kloster var rusa.

Sortland sjøl på lista

Lennart Sortland, står sjøl på vallista til Arbeiderpartiet i Kvinnherad.

Sortland meldte seg skriftleg ut av Arbeiderpartiet i vår ein gong, opplyser Hardeland. Han meldte seg ut etter nominasjonsprosessen, men lenge før episoden med Kloster under Kulturdagane på Sunde.

— Det virka litt løye, er Hardeland sin einaste kommentar, når vi spør om han brevet frå grendalaget til formannskapet.

PS! Dette er langt fra første gang Aksel Kloster har vært omdiskutert. En kikk på lenkene til høyre, viser noen av sakene der Kloster har vært i strid.

BER OM UNNSKYLDNING: Aksel Kloster innrømmer at han var langt fra edru under Kystkulturdagene på Sunde. Han har bedt både grendalag og rådmann om unnskyldning. ARKIVFOTO: OVE ARNE OLDERKJÆR