Flere selskaper har hatt som forretningsidé at kjæledyrenes eiere ønsker å erstatte døde hunder og katter med identiske kopier.

Ekteparet Otto i Florida, USA har fått en klonet erstatning i labradoren Sir Lancelot. I januar kom den da 10 uker gamle valpen til familien, etter å ha blitt unnfanget på et laboratorium i Sør-Korea.

Arvematerialet har den fått fra familiens forrige labrador, som også lød navnet Sir Lancelot. Den var familiemedlem i 11 år.

Ifølge ABC News mente fru Nina Otto at «penger ikke var noe spørsmål. Vi ville bare ha vår deilige, elskede hund tilbake».

Otto-familien betalte 155.000 dollar (en million kroner) for å få klonet Sir Lancelot.

Flere selskaper i USA har forsøkt å etablere seg. Ett gikk ut med en grunnpris på 55.000 dollar for kloning av katter. Akkurat dette selskapet gikk over ende.

Et annet har klonet akvariefisk. Og produktet – eller akvariefisken – er patentbeskyttet som GloFish. Årsaken er at den bokstavelig talt gløder.

En ordinær Sebrafisk har fått klonet inn fluoriserende egenskaper fra sjøanemoner. Det gjør at fiskene lyser med ulike farger, avhengig av hvilket lys akvariet utsettes for. GloFish selges over disk i store deler av USA. Den er ikke tillatt solgt i Norge.