Ved Bergen kommunes vaktsentral får BT opplyst i 06.30-tiden mandag morgen at det illeluktende utslippet nå er reparert.

— Vi har fått plugget igjen og spylt gatene i løpet av natten, sier driftsleder Håkon Fasting.

- Så ikke pent ut

Han vet ikke hvor mye kloakk som fløt fritt i Loddefjord-området sent i går kveld og natt, men bekrefter at det var en stor lekkasje.

— Det var kloakkledningen fra et borettslag i Loddefjord som sprang lekk. Det så ikke spesielt pent ut, opplyser Fasting.

Han forteller at lekkasjen stammer fra samme ledning som ble skadet av en lastebil sist torsdag (se den store lenken i saken).

- Tusenvis av liter

— Det renner utover og lukter ikke spesielt godt. En kamerat av meg som har peiling mener det renner flere hundre liter i minuttet, sa Sindre Herstad til BT like etter midnatt.

Han og kameraten kom kjørende forbi lekkasjestedet ved Vestkanten natt til mandag. De ringte umiddelbart til brannvesenet og varslet.

— Den er kloakkledningen for en god del bebboere i høyblokken nord for Vestkanten, så det kan fort bli en del utslipp.- Vi er på vei nå, sier Håkon Fasting ved vaktsentralen i 01-tiden natt til mandag.

Han forteller at ledningen ble plugget igjen av kommunen etter uhellet torsdag, men at pluggen nå sannsynligvis har løsnet.

— Vi håper å få tettet hullet i løpet av natten, sier Fasting.

- Hvor mye utslipp kan det bli?

— Tusenvis av liter kloakk kan renne ut, i verste fall.

MÅ PLUGGES: Kommunen håper å få stoppet lekkasjen før mandag morgen.
Sindre Herstad

— Hva skal folk gjøre? Bør de ta spesielle hensyn? - Nei, de kan ikke la være å gå på do heller. Vi må bare få plugget igjen den ledningen i løpet av natten.

- Renner nedover

I 01-tiden natt til mandag står Sindre Herstad på bensinstasjonen noen hundre meter unna lekkasjestedet.

— Her lukter det ikke så ille, men kloakken renner utover og nedover. Det kommer også nedover bakken mot bensinstasjonen, sier han.

RENNER: - Det renner utover og nedover og lukter ikke spesielt godt, beskriver et vitne.
Sindre Herstad