KARI PEDERSEN

PÅL ANDREAS MÆLAND

Torbjørn Reigstad, som er styreleder i LO Bergen og omland hadde i går ikke full oversikt over tilslutningen til dagens politiske streik, som varer fra klokken 11 til 13.30.

— Håpet er at par tusen mennesker vil finne veien til Torgallmenningen i dag klokken tolv, sa Reigstad til Bergens Tidende.

Men klokken 11.50 var det vel snarere fem-seks hundre demonstranter på Torgallmenningen. Ikke rart, med tanke på uværet som har satt inn over byen. Tett regn og kraftig vind kan få selv det sinteste fagforeningsmedlem til å holde seg innendørs.

Likevel var det altså en god del mennesker som trosset uværet. Kledd i oljehyre og bevæpnet med paraplyer hørte de på taler som fordømte regjeringen.

Streiken handler om å vise misnøye med regjeringens forslag til ny arbeidslivslov, som LO hevder åpner for mer bruk av korttidskontrakter og økt overtidspress.

— Regjeringen håper å få loven vedtatt før valget. Vi mener Stortinget må vente til etter valget, slik at arbeidslivsloven kan bli tema i valgkampen, sier Reigstad.

I dagens streik deltar arbeidstakere i private bedrifter. Offentlig sektor er i liten grad berørt. Ingen skoler og barnehager stenges, sier Reigstad.

— Vil streiken merkes i form av stengte arbeidsplasser?

— Noen bedrifter vil muligens stenge. Vår oppfordring til de ansatte er da å delta i markeringen på Torgallmenningen, sier Reigstad.

STREIK: Vått og kaldt da LO markerte den politiske streiken på Torgallmenningen. FOTO: BT.NOs WEBKAMERA.