— Vi har vært ute og strødd, men singelen vaskes bort av regnet. Derfor er det glatt.

Det sier Atle Kleppe, samferdselssjef i Bergen kommune til bt.no.

Flere lesere har kontaktet bt.no de siste dagene og reagert på livsfarlige fortau. Folk ser ikke islaget. Det ser nemlig ut som om veier og fortau er isfri. Mange faller og de uheldige havner på legevakten med bruddskader.

Håper på opphold - Det er ingenting vi kan gjøre. Regnet vasker rett og slett bort singelen. Det er tæle i bakken og dermed underkjølt. Nedbøren fryser når den legger seg, sier Kleppe.

Han forteller at kommunen har strødd siden i går og fortsetter i dag.

Kleppe setter sin lit til at det slutter å regne i dag. Da mener han singelen fester seg på isen og gjør det lettere for folk å ferdes.

Politiet advarer

Bt.no har vært i kontakt med politiet i Fana, Bergen vest og Åsane. De melder om det samme. Bare hovedveier, men klink is på sideveier og mange fortau.

— Det er glatt, forferdelig glatt, sier politioverbetjent Stein Slaatten i Åsane.

Klager fra Nordhordland

Ove Andersen er vaktoperatør ved veitrafikksentralen. Han forteller at bergensveiene i hovedsak er våte og bare, men forteller at det kommer en rekke klager fra distriktene.

— Vi har fått mange telefoner fra folk i Nordhordland som klager på glatte veier. Dette gjelder spesielt i kommunene Lindås og Meland, sier Andersen.

Hvordan hindre glatte fortau?